Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Πνιγμός η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ - Βγήκε το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή

Πνιγμός η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ - Βγήκε το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή
 

 

 Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν 5 ώρες νεκρός στην πισίνα και ο θάνατος του προήλθε από πνιγμό. Αναμένονται τώρα οι τοξικολογικές.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο 31χρονος διεθνής Ελληνοβρετανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, έχασε τη ζωή του από πνιγμό. Η νεκροψία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου οι ειδικοί κατέληξαν ότι ο θάνατος επήλθε εντός του νερού.

Το πώς προκλήθηκε ο πνιγμός θα φανεί από τις ιστολογικές εξετάσεις, αν για παράδειγμα έπαθε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα εντός νερού.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές αναλύσεις, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες ημέρες, μπορεί και 20.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, από το στόμα του εξήλθαν φυσαλίδες, κάτι που είναι ένδειξη πνιγμού.

Δεν βρέθηκαν εμφανή σημάδια που να υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια, απομακρύνοντας προς το παρόν αυτό το ενδεχόμενο.

Η τραγική ανακάλυψη έγινε όταν η σύζυγός του, η οποία ζει στο εξωτερικό, προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί του χωρίς επιτυχία. Ανήσυχη, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να ελέγξει τι συμβαίνει. Εκείνος βρήκε τον Μπάλντοκ χωρίς αισθήσεις στην πισίνα και κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο και τις Αρχές.

Τα σενάρια για το τι προκάλεσε τον πνιγμό

απο τι πεθανε ο Τζορτζ Μπαλντοκ, μπαλντοκ πεθανε, θανατοσ μπαλντοκ

Το ερώτημα είναι τι μπορεί να τον προκάλεσε. Κάποια ξαφνική αδιαθεσία που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του; Κάποιο παθολογικό πρόβλημα που εκδηλώθηκε ξαφνικά; Η κατανάλωση αλκοόλ, ενδεχομένως σε συνδυασμό με κάτι από τα δύο παραπάνω;

Η πισίνα είχε βάθος αλλά όχι υπερβολικό (αν και αυτό αναφέρεται από αρμόδιες πηγές ότι δεν διαδραματίζει κάποιο ρόλο).

Στον χώρο της πισίνας βρέθηκε ένα μπουκάλι βότκα και ποτήρια.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο ποδοσφαιριστής παρέμενε στο νερό για 5 ώρες.

Το γεγονός ότι τα ποτήρια είναι παραπάνω από ένα, παρότι στο χώρο δεν βρέθηκαν άλλα άτομα, έχει ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εξετάζουν το σενάριο ύπαρξης παρέας κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες στο σπίτι. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο τα ποτήρια να ήταν εκεί από προηγούμενες ημέρες και να μην είχαν χρησιμοποιηθεί (συνεπώς ο ποδοσφαιριστής να ήταν μόνος του).

Πληροφορίες του iΕidiseis αναφέρουν ότι στα ποτήρια δεν βρέθηκε αλκοόλ. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το μπουκάλι ήταν σχεδόν άδειο, χωρίς να υπάρχει εικόνα για το πόσο αλκοόλ περιείχε για να μπορεί να γίνουν εκτιμήσεις περί κατανάλωσής του (καθώς μπορεί και να μην υπήρξε κατανάλωση αλκοόλ). Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το σενάριο να υπήρξε κατανάλωση αλκοόλ από το μπουκάλι, χωρίς δηλαδή τη χρήση ποτηριών.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του χώρου, δεν υπήρξε κάποιος κάτοικος που να άκουσε φασαρία, ενώ εξετάζονται οι κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί ποιοι είχαν μπει στην πολυκατοικία και εάν κάποιος είχε επισκεφτεί το σπίτι του ποδοσφαιριστή.

Αυτό είναι το σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Τζορτζ Μπάλντοκ:

 
Πηγή: ieidiseis.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)