Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ξυλοφόρτωσαν διαιτητή στο Ν. Πέλλας

Τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Καρυπίδη καταδικάζει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ν. Πέλλας με ανακοίνωσή του.
Ο Σύνδεσμος πολύ σωστά καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, όπως και το σύνολο των παραγόντων του ποδοσφαίρου και των φιλάθλων.

Η ενέργεια κατά του διαιτητή είναι σαφώς καταδικαστέα από όλους. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να προβληματίσουν την ηγεσία της διαιτησίας, οι απαράδεκτες διαιτησίες σε ορισμένα παιχνίδια. Ο ξυλοδαρμός διαιτητή ήταν ζήτημα χρόνου. Είναι ασφαλώς απαράδεκτο να τρώνε ξύλο διαιτητές. Φυσικά ακολουθούν δικαστικοί μαραθώνιοι γι' αυτούς που τους ξυλοφορτώνουν και κινδυνεύουν να κλείσουν σπίτια. Θα περίμενε η κοινή γνώμη κάποια στιγμή ο Σύνδεσμος Διαιτητών να αποδοκιμάσει δημόσια απαράδεκτες διαιτησίες, όπως κάνει (ορθότατα) για βιαιοπραγίες κατά διαιτητών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
ΕΔΡΑ ΕΔΕΣΣΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ 60
ΤΗΛ. 23810 21306 - ΦΑΞ 23810 22215
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΔΕΣΣΑ 6-12-2010
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΥΠΟ
«Με αφορμή τα απαράδεκτα επεισόδια που έγιναν στις 5-12-2010, στον αγώνα Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, μεταξύ των ομάδων Τσάκοι - Κωνσταντία, σε βάρος του διαιτητή του αγώνα Καρυπίδη Μιχαήλ, που είχαν ως συνέπεια τον ξυλοδαρμό του από ποδοσφαιριστή, παράγοντα και φιλάθλους της ομάδας της Κωνσταντίας και τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Εδεσσας, συγκλήθηκε εκτάκτως το ΔΣ του Συνδέσμου μας και αποφάσισε ομόφωνα:
Να καταγγείλει σε όλο το φίλαθλο κόσμο και στις αρμόδιες αθλητικές αρχές την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα του διαιτητή μας, συμπεριφορά των ανωτέρω στελεχών της Κωνσταντίας.
Να στηρίξει το διαιτητή μας ηθικά και να δώσει εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τη νομική συμπαράσταση του συναδέλφου.
Να ζητήσει από τη διοργανώτρια ΕΠΣ Ν. Πέλλας την παραδειγματική και εξοντωτική τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και του σωματείου, ώστε στο μέλλον να λειτουργήσουν αυτές οι τιμωρίες αποτρεπτικά και να μην τύχει να θρηνήσουμε και θύματα.
Να καταστήσει σαφές προς όλους, ότι ο Σύνδεσμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε συνάδελφο, που τυχόν παρουσιάσει προβλήματα υγείας από τέτοιες συμπεριφορές και δεν θα διστάσει να ζητήσει αποζημίωση, παρεμβαίνοντας υπέρ του συναδέλφου σε τυχόν αγωγή του, από οποιαδήποτε αρχή θεωρηθεί υπεύθυνη.
Να υπενθυμίσει τις βαρύτατες ποινές που προβλέπονται από το σχετικό αθλητικό νόμο για όσους διαπράττουν αδικήματα εντός των αγωνιστικών χώρων.
Να ευχηθεί όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να «έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους» και να σκέφτονται, πριν κάνουν ο,τιδήποτε, τις οικογένειές τους, αλλά και τις οικογένειες των διαιτητών.
Να δημοσιευτεί η παρούσα στον τοπικό αθλητικό τύπο.
Με εντολή Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΚΕΛΙΔΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΚΟΙΝ: ΕΠΟ, ΚΕΔ/ΕΠΟ, ΟΔΠΕ, ΔΑΔ/ΕΠΟ, ΕΠΣ Ν. Πέλλας»
Πέτρος Σαμάνδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)