Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κάτι πρέπει να γίνει με τη διαιτησία

Χωρίς να υπάρχει δικαιολογία ούτε και να επικροτούνται οι ενέργειες που έγιναν σε βάρος της διαιτησίας από φιλάθλους της Κωνσταντίας, στο παιχνίδι Ενωση Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς, πρέπει κάποια στιγμή - και μάλλον σύντομα - να προβληματίσουν τους αρμόδιους οι κακές διαιτησίες.

Τα γεγονότα στους Τσάκωνες, απλά επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι περίμεναν. Κάποια στιγμή η κατάσταση ήταν θέμα χρόνου ότι θα έφτανε εκεί που έφτασε. Ελαχε στη Κωνσταντία να μπει σε περιπέτειες. Οπως και κάποιοι άλλοι που ασχολούνται ερασιτεχνικά και με ζημία με το ποδόσφαιρο να μπουν και αυτοί σε περιπέτειες.
Υπάρχουν διαιτητές που χαίρεσαι να τους βλέπεις στα γήπεδα. Υπάρχουν διαιτητές που προσπαθούν και εάν κάνουν λάθη, είναι περισσότερο ανθρώπινα και χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο. Υπάρχουν όμως και διαιτητές που είναι δημόσιος κίνδυνος για το άθλημα.
Αν δεν μπορούν, ή αν δεν θέλουν δεν φταίνε σε τίποτα οι ομάδες, που έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Τα επεισόδια σε βάρος των διαιτητών, ακόμα κι όταν φταίνε, είναι καταδικαστέα. Συνήθως ο επίσημος Σύνδεσμος Διαιτητών σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζουν σκληρές καταδικαστικές και καταγγελτικές ανακοινώσεις και πολύ σωστά.
Θα περιμέναμε όμως, όταν κάποιοι διαιτητές τινάζουν παιχνίδια στον «αέρα» να υπάρχουν έστω και δύο αράδες και να γνωρίζει το ευρύ κοινό, τη θέση του Συνδέσμου. Κανείς δεν περιμένει το τέλειο. Ομως κάποιοι διαιτητές ωφείλουν να σέβονται αυτό που κάνουν, διότι πέρα από τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν την ακεραιότητά τους, θέτουν σε κίνδυνο παράγοντες και ποδοσφαιριστές με την διάλυση οικογενειών. Με το ξύλο ασφαλώς δεν λύνεται τίποτα. Ούτε και πρέπει να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις.
Οσο δίκαιο κι αν έχουν καλό είναι να βρίσκουν άλλους τρόπους να διαμαρτύρονται. Υπεύθυνη όμως να πάρει μέτρα είναι η Διοίκηση του Συνδέσμου. Μαζί με τη διοργανώτρια αρχή μέσα σε λογικά και αθλητικά πλαίσια να ασχοληθούν πλέον σοβαρά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)