Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη για την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ έργων επεξεργασίας υγρών αστικών αποβλήτων στο Ν. Πέλλας



Σύσκεψη μεταξύ της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρεαδάκη και των Δημάρχων Πέλλας κ. Στάμκου, Έδεσσας κ. Γιάννου και Αλμωπίας κ. Πασόη,
πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων, μετά από σχετική πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη, με σκοπό την ένταξη στα Μέτρα 2.9 και 2.11 του ΕΠΠΕΡΑΑ έργων διαχείρισης υγρών αστικών αποβλήτων (μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης) στους αντίστοιχους Δήμους του νομού μας.
Συγκεκριμένα, στο Μέτρο 2.9, για επιλέξιμους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, προωθούνται για ένταξη: 1) η μονάδα  επεξεργασίας λυμάτων Πέλλας-Νέας Πέλλας μαζί με τους αντίστοιχους συλλεκτήριους αγωγούς και το δίκτυο αποχέτευσης της Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ, 2) η μονάδα  επεξεργασίας λυμάτων Γαλατάδων-Καρυώτισσας μαζί με τα αντίστοιχα δίκτυα αποχέτευσης και τους συλλεκτήριους αγωγούς, συνολικού προϋπολογισμού 11,6 εκατ. ευρώ, 3) η μονάδα  επεξεργασίας λυμάτων της Αριδαίας μαζί με το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης και τους συλλεκτήριους αγωγούς, συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ και 4) η μονάδα  επεξεργασίας λυμάτων Ν. Μυλοτόπου-Αξού-Π. Μυλοτόπου, οι αντίστοιχοι συλλεκτήριοι αγωγοί και το δίκτυο αποχέτευσης του Π. Μυλοτόπου.
Για τα τρία πρώτα έργα έχουν υποβληθεί οι αντίστοιχοι φάκελοι από τους Δήμους το τελευταίο 15μερο, ενώ για το τέταρτο αναμένεται η υποβολή του από το Δήμο εντός των ημερών. Οι όποιες ελλείψεις εντοπίστηκαν στους φακέλους επισημάνθηκαν στους Δημάρχους και θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί με σφιχτό έλεγχο με ευθύνη των Δήμων μέχρι την αξιολόγηση των προτάσεων.
Όσον αφορά το Μέτρο 2.11, η προετοιμασία αφορά στην ένταξη της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας, μαζί με το αντίστοιχο δίκτυο αποχέτευσης και τον συλλεκτήριο αγωγό, συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, ο φάκελος του οποίου θα κατατεθεί από το Δήμο εντός των ημερών.
Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Ανδρεαδάκη η προετοιμασία για την έκδοση πρόσκλησης μέχρι τέλους του έτους για περιοχές natura, στην οποία θα μπορούσαν να υποβληθούν φάκελοι για περιοχές όπως το Νησί, τα Βρυττά, το Λουτράκι, οι Πρόμαχοι κ.α., οι οποίες αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν χαμηλή μελετητική ωριμότητα.
«Σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και τους Δημάρχους του νομού συντονιζόμαστε για να επιταχύνουμε την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ το συντομότερο δυνατό των βασικών αυτών έργων υποδομής για τον τόπο μας», δήλωσε μετά τη σύσκεψη η κ. Τζάκρη.
Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα έχουν προηγηθεί ήδη άλλες δύο συσκέψεις της κ. Τζάκρη με τον κ. Ανδρεαδάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και τους Δημάρχους του νομού, με σκοπό την προετοιμασία για την κατάθεση των φακέλων από τους Δήμους.-




1 σχόλιο:

(3)