Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αναγνώστης του blog   μας ,που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του χαρακτηρίζει ως μη σύννομη ενέργεια τον τρόπο με τον οποίο έγινε  χθες  η κατάσχεση  των εισπράξεων της ΔΕΥΑ Αλμωπίας.
 Όπως υποστηρίζει πήγαν κατευθείαν  σε συγκεκριμένο γραφείο και από το συρτάρι πήραν περίπου 2.000 ευρώ κατά δήλωσή τους ,χωρίς να γνωρίζει κανένας άλλος για το ακριβές ποσό. Ο αναγνώστης μας ρωτά από πού απορρέει τέτοιο δικαίωμα να μπαίνει οποιοσδήποτε ,χωρίς προηγουμένως να ενημερώνει. Ζητά δε από τους αρμόδιους του Δήμου να κινήσουν την νόμιμη διαδικασία εναντίον αυτών,  που κατά την άποψή του,  ενήργησαν  εντελώς αυθαίρετα. Έχουν υποχρέωση πέρα από την διαφύλαξη του κύρους του Δήμου να τον προστατεύσουν  από τις ενέργειες.
Τα παραπάνω τα μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες  μας πάντως δεν επιδείχθηκε καμμία απόφαση  και ο τρόπος δεν ήταν νομικά ο ενδεδειγμένος . Νομικοί κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί οτι εάν δεν υπάρξει άμεση και επίσημη αντίδραση από τον Δήμο , τότε ο καθένας θα αφήνει να πλανώνται  δικαιολογημένα διάφορες φήμες.




13 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΖΕΡΖΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΕΡΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΞΑΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η Κ ΒΑΣΔΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΡΖΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΠΩΣ κ ΒΑΣΔΩΚΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΘΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΣΘΥΣΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ κ ΖΕΡΖΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπεύδω να πληροφορήσω όλους όσους κόπτονται για την κατάσχεση των χρημάτων από το ταμείο της ΔΕΥΑΑ ότι ο δικαστικός επιμελητής που εκτελεί μία διαταγή πληρωμής Ελληνικού Δικαστηρίου δεν είναι ο οποιοσδήποτε, αλλά είναι ο άμισθος δημόσιος λειτουργός της δικαιοσύνης που ανέθεσε η Πολιτεία να εκτελεί τις αποφάσεις των δκαστηρίων της, εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με αυτές και η ΔΕΥΑΑ δεν είναι στο απειρόβλητο των νόμων. Επίσης για τη νομιμότητα των ενεργειών της αναγκαστικής εκτέλεσης, συμβουλεύω όσους έχουν την παραμικρή επιφύλαξη, να ανοίξουν και να διαβάσουν τα άρθρα περί αναγκαστικής εκτέλεσης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και δη αυτά για την κατάσχεση χρημάτων. Επίσης αυτός που ήταν παρών στην κατάσχεση και έχει και άποψη, θα πρέπει να πρόσεξε ότι η κατάσχεση έγινε παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Βασίλειου Κανονίδη και της ταμία της ΔΕΥΑΑ η οποία καταμέτρησε τα χρήματα με την ταμιακή της μηχανή και έλαβε και απόδειξη από τον δικαστικό επιμελητή για να κλείσει το ταμείο της.
    Η ΔΕΥΑΑ και ο Δήμος Αριδαίας είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες σήμερα στην αγορά της Αριδαίας και καλά θα κάνουν να συνηθήσουν τις κατασχέσεις γιατί απ΄ότι μαθαίνω θα ακολουθήσουν πολλές. Επίσης πληροφορώ όλους τους καλοθελητές κομματικούς και μη, ότι κατασχέσεις εναντίον της ΔΕΥΑΑ και της ΔΕΚΟΠΑ έγιναν και επί ημερών Πέτρου Ζέρζη. Αν έχετε οπαιαδήποτε άλλη απορία, δημοσιεύστε σχόλιο με αυτήν και θα πάρετε αμέσως την απάντηση, αρκεί να τη δημοσιεύσετε κύριε Σαμάνδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΜΑΝΔΗ ΑΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ "ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ" ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΆΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ" ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΚΑΤΙ ΕΓΚΥΡΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΤΡΟ ΣΑΜΑΝΔΗ,ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΝ ΕΧΕΙ Α...... ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ" ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙ; ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ή ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ; ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι μόνο τους επιδείχθηκε η απόφαση, αλλά όταν την είδαν αμφισβήτησαν και ότι τους επιδόθηκε, επίδοση που βεβαίως είχε γίνει και προφανώς την είχαν θάψει ή θα τους παράπεσε. Μάλιστα κατά την επίδοση της ως άνω απόφασης γνωρίζω ότι ήταν παρών ο νυν πρόεδρος, Βασίλειος Κανονίδης, ο οποίος μάλιστα δεν ήθελε να υπογράψει για την παραλαβή και παρέπεμψε τον δικαστικό επιμελητή σε υπάλληλο της επιχείρησης, στον οποίο και επιδόθηκε νόμιμα. Παίζουν τις κουμπάρες δηλαδή. Εγώ είμαι ο Πρόεδρος αλλά ακόμα δεν δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ και μέχρι να δημοσιευτεί δεν είμαι και άλλα τέτοια κουτοπόνηρα. Με τέτοιες τακτικές έχουν και μούτρα να μιλάνε για νομιμότητα.
    Πόσοι από εσάς γνωρίζουν άραγε ότι σε πρόσφατο δικαστήριο με εναγόμενη τη ΔΕΥΑ Εξαπλατάνου, για ποσό 70.000 ευρώ, κανένας από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας που διαδέχθηκε την ΔΕΥΑ Εξαπλατάνου, δεν παραβρέθηκε και αυτή δικάστηκε ερήμην; Ο κ. Κανονίδης που δεν ήθελε να παραλάβει την απόφαση, δεν πηγαίνει ούτε στα δικαστήρια, τι σόι πρόεδρος είναι; Ήθελα να ήξερα σήμερα που μιλάμε ποιος πληρώνετε ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και της ΔΗΚΕΔΑ, αφού Κανονίδης και Δούκα διατήνονται ότι δεν είναι. Πληρώνονται ακόμα οι Παπακωνσταντίνου και Ζαχαριάδης; Και αν πληρώνονται αυτοί γιατί δεν είναι στα γραφεία τους; Και αν πληρώνονται ως πρόεδροι οι Κανονίδης και Δούκα γιατί δεν παραλαμβάνουν οι ίδιοι με τις υπογραφές τους;
    Εγώ έμαθα σήμερα ότι η έκθεση κατάσχεσης των χρημάτων επιδόθηκε στην ΔΕΥΑΑ και σε όλες τις υπηρεσίες και αναρτήθηκε δημόσια και στο Ειρηνοδικείο.
    Φαντάζομαι τώρα, πως κάποια από τα πολλά νομικά ερωτήματα απαντήθηκαν και στο μέλλον όταν αρχίσουν να αναγγέλονται κάτι ΙΚΑ και κάτι ΔΟΥ για να πάρουν από τα λεφτά που κατασχέθηκαν, θα απαντηθούν και τα υπόλοιπα.
    Άλωστε ο νυν δήμαρχος τα ξέρει καλά αυτά, αφού σαν προϊστάμενος της Εφορίας, έχει υπογράψει πολλές εντολές για κατασχέσεις, ή τώρα που έγινε δήμαρχος τα ξέχασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή 4:56 ότι η κ. Βασδόκα έχει τόση ευαισθησία που της φτάνει και της περισσεύει και δεν περιμένει από την ευαισθησία ή την βοήθεια κανενός δημάρχου. Αυτό που περιμένει είναι, ο κάθε δήμαρχος που αναλαμβάνει το τιμόνι αυτού του τόπου, να πράξει αυτά που οι νόμοι του κράτους τον ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ όσον αφορά στα αδέσποτα σκυλιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε. Και να διασφαλίσει επίσης, ότι ο κάθε δήμαρχος θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα, γιατί πώς να το κάνουμε, πρέπει να ασχοληθεί ΚΑΙ με αυτά. Δεν μπορεί ο κάθε δημοτικός άρχοντας να αποφασίζει με τι θ' ασχοληθεί και τι όχι, αναλόγως με το τι θεωρεί σημαντικό ή όχι!
    Όσο για το "ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ κ ΖΕΡΖΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ" και επειδή απευθύνετε ένα ερώτημα στην κ. Βασδόκα, η κ. Βασδόκα λοιπόν σας απαντάει ότι δεν έχει να ρωτήσει τίποτε απολύτως τον εαυτό της, ούτε τον κ. Ζέρζη, διότι γνωρίζει πολύ καλά γιατί έγινε η χθεσινή κατάσχεση των χρημάτων (και όχι απαραίτητα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων όπως αναφέρετε) της ΔΕΥΑ. Και επειδή αυτό βέβαια είναι κάτι που άπτεται της αρμοδιότητας του συζύγου της δεν θα επεκταθεί, απλά θα σας πρότεινε να πάτε να ρωτήσετε εσείς που έχετε την απορία, όλους αυτούς τους επιτηδευματίες, επαγγελματίες, προμηθευτές που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες τους και τα υλικά τους στους δήμους και ποτέ δεν εισέπραξαν τα δεδουλευμένα τους και που δεν έχουν άλλο τρόπο να τα πάρουν. Ρωτήστε τους επίσης μήπως κινδυνεύουν οι ίδιοι να χάσουν το σπίτι τους σε κάποιο πλειστηριασμό γιατί δεν πήραν ποτέ τα λεφτά που τους όφειλε ο δήμος για να πληρώσουν με την σειρά τους, τους δικούς τους προμηθευτές.
    Παρακαλώ, εάν έχετε κάποια άλλη απορία ή ερώτηση, πολύ ευχαρίστως να σας την απαντήσω, εφόσον ο κ. Σαμάνδης θα έχει την ευγενή καλοσύνη να φιλοξενήσει την όποια συζήτηση, ανώνυμη ή επώνυμη γίνεται στο μπλογκ του. Άλλωστε ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και επιτέλους, καλό είναι να ακούγονται και να διευκρινίζονται κάποια πράγματα για να.....μην πλανώνται διάφορες φήμες.

    Χριστίνα Βασδόκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς αισθάνεται η κ.Βασδόκα που περιγράφει έναν Δήμο-κακοπληρωτή, τον οποίο δημιούργησε ο πρώην δήμαρχος, με τον οποίο αποφάσισε να πολιτευθεί; Ή μήπως δεν την απασχολούσαν τα οικονομικά θέματα προεκλογικά;
    Κάποιος προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί η κ.Βασδόκα μιλάει για τον εαυτό της σε τρίτο ενικό; Είναι τρομακτικό. Και είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί ότι οι επαγγελματίες για τους οποίους μιλάει έμειναν απλήρωτοι λόγω κακοδιαχείρισης των φίλων της; Φέρτε επιτέλους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στην Αριδαία. Αρκετά τράβηξε το αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Βασδοκα μαζεψε τα σκυλια απο την πλατεια τησ Αριδαιας. θα φανε τα παιδια μας.------για τα αλλα μπλοκς "τι έγινε ρε παιδιά; γαργαρες; εσεις δεν ακούτε τίποτε; δεν μαθαίνετε τίποτε; τι γινετε στη ΔΕΥΑ; Πάνε κάποιοι στο ταμείο της επιχείρησης και με τσαμπουκα παίρνουν τα λεφτά που χρωστά ο ΖΕΡΖΗΣ; όρε παιδιά "κλεφτόπουλα", παιδιά της Σαμαρίνας. Τοσα χρεη ο καλός μας δάσκαλος ΖΕΡΖΗΣ!!!! στον εισαγγελέα ρεεεεεεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Κ.ΒΑΣΔΟΚΑ ΜΕ ΖΕΡΖΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚ/ΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΝΟΝΙΔΗ,ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΗΜΗΝ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Η ΔΕΥΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΛΙΓΟ, ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ, ΦΙΛΕ ΤΗ ΔΕΥΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ Κ.ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΎΜΕ ΣΕ Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ.ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)