Τρίτη 26 Απριλίου 2011

To Σάββατο συνάντηση για θέματα στήριξης της απασχόλησης με πρωτοβουλία της Yφυπουργού Εσωτερικών Θ.Τζάκρη




Με πρωτοβουλία της Yφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κας Θεοδώρας Τζάκρη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απριλίου και ώρα 10 το πρωϊ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχία) στην αίθουσα εκδηλώσεων ενημερωτική συνάντηση για προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.
 Τα εν λόγω προγράμματα προωθούνται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2015».
Κατά την συνάντηση η υφυπουργός θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για προγράμματα:
-          Κοινωφελούς Εργασίας στους τομείς περιβάλλοντος, πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας και βελτίωσης των μικρών υποδομών.
-          Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) του γενικού πληθυσμού με μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και ανέργων (κατάρτιση, επανακατάρτιση, συμβουλευτική, ανταλλαγή στελεχών,  επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, επιδοτήσεις για τη δημιουργία Μ.Μ.Ε.).
-          Στήριξης της Απασχόλησης ατόμων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (προκατάρτιση και κατάρτιση, συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, συμβουλευτική, εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών για φτωχά νοικοκυριά).
Στην συνάντηση θα κληθούν να συμμετέχουν φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών εταίρων, επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, και συγκεκριμένα: o Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι Δήμαρχοι Πέλλας, Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, τα Εργατικά Κέντρα Γιαννιτσών, Έδεσσας & Αριδαίας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμποροεπαγγελματιών Έδεσσας, η Ένωση Κονσερβοποιιών Ελλάδος (ΕΚΕ), ο Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας, το Eπιμελητήρια Πέλλας και τα ΚΕΚ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών, «Τεχνόπολις»,  E.DIS.I.NET, και «Φοροτεχνικός».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)