Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΛΑΣ - 28/06/2011

Η δεύτερη συνεδρίαση στον ίδιο μήνα, σε κάποιους έπεσε βαριά, όπως φάνηκε στο Δημοτικό
Συμβούλιο Πέλλας τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, με τα θέματα εκτός ημερησίας να κρατούν για σχεδόν μιάμιση ώρα.
Το πρώτο θέμα που τέθηκε, αφορούσε ένα ψήφισμα από το σύνολο των εκπαιδευτικών της περιοχής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, για το ζήτημα που έχει προκύψει από το Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία. Όλοι οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που παραβρέθηκαν στην αίθουσα, ζήτησαν να εκδοθεί το ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο
ως ένδειξη στήριξης από τον δήμο.
Όπως αναμενόταν, το θέμα που συζητήθηκε και στο προηγούμενο Δ.Σ. αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ επανήλθε. Μάλιστα, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η νομική σύμβουλος, Δ. Τσαρτσαράκη και ο Κυριάκος Χαριτίδης, μέλος του ΔΣ της Επιχείρησης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Α. Ασλανίδης θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και είπε ότι στο συμβούλιο της 20ης Ιουνίου, έφυγε γιατί πρόεκυψε μία βλάβη στον Μ. Αλέξανδρο, οπότε δεν άκουσε τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπό του. «Το ηθικό θέμα νομίζω ότι δεν υπάρχει διότι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο κ. Χαριτίδης θέλω να διαβάσει τα πρακτικά, όπως έχουν. Μέσα αναγράφεται ότι η αντιμισθία που θα αμείβονται τα μέλη θα είναι αυτό που προβλέπει ο Καλλικράτης, το ποσό των 93,7 ευρώ μεικτά. Δεν υπήρξε παραποίηση και το θέμα ψηφίστηκε δήλωσε.
Ο κ. Ασλανίδης στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον κ. Ελευθερίου, υποστήριξε ότι: «Δεν είμαι πολιτικό άτομο, δεν ήμουν ποτέ. Ήμουν πολιτιστικό. Έδωσα τις εξετάσεις μου χρόνια. Όσες ψήφους πήρα, τις πήρα από ανθρώπους που τους ξέρω έναν έναν. Τον κόσμο που δουλεύετε εσείς πολιτικά στην Κρύα Βρύση, εγώ δε θα τον πουλήσω. Εγώ δε θα γίνω σαν εσάς».
Αυτή η νύξη φούντωσε περισσότερο τα αίματα ενώ και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μ. Αλεξάνδρου, Δ. Στεργιούλας  σημείωσε: «Ποτέ δεν πίστευα κι εγώ ότι θα ασχοληθώ με τα κοινά. Κι όμως προέκυψε. Το έκανα για να δώσω ότι καλύτερο…κάποιοι μπορεί να κοροϊδεύουν τον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι όμως για πάντα».
Έπειτα, ο κ. Χαριτίδης παρουσίασε τα πρακτικά και όπως είπε μέσα αναφέρεται ότι υπήρξε η πρόταση του κ. Ελευθερίου για να μην παίρνουν τις αντιμισθίες οι σύμβουλοι ενώ ο κ. Ανδρέδης πρότεινε να λαμβάνουν αυτά που ορίζει ο νόμος και ψήφισαν 2 υπέρ του κ. Ελευθερίου, 6 υπέρ της πρότασης του κ. Ανδρεάδη, 2 απουσίαζαν και 1 λευκό, οπότε η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία.
Το θέμα συνεχίστηκε, με τον κ. Ελευθερίου να λέει προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ότι μίλησε απαξιωτικά ενώ επέμεινε ότι η μοναδική ψηφοφορία που έγινε αφορούσε τα μέλη και όχι το μισθό του προέδρου κι αυτή για 12 ή 17 ευρώ, όχι 93,7.
Ο επικεφαλής της μ. αντιπολίτευσης, Ν. Παπανικολάου τόνισε «Τι λέει ο Καλλικράτης; Έως 93,7 ευρώ, όχι 93». Ενώ άφησε υπονοούμενα και για άλλες πλευρές πλαστογραφίας, «να μην ακολουθούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως αυτό που έγινε με τους υδρονομείς στον Μ. Αλέξανδρο, αυτός που δεν ήταν ‘’αρεστός’’ δεν προσελήφθη».
Ο κ. Ασλανίδης υπογράμμισε ότι δεν ήθελε να θίξει τη λέξη πολιτικός, «αλλά να μη θίγει κανείς την αξιοπρέπεια μου. Όσο για την αντιμισθία (1.845 ευρώ καθαρά) είναι ίσα με ενός υπαλλήλου της ΔΕΥΑ. Τα έξοδα και οι ευθύνες δεν αξίζουν» κατέληξε λέγοντας ότι από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα πολλές φορές χρειάζεται να είναι σε κάποιο μέρος του διευρυμένου δήμου.
Ο δήμαρχος μίλησε για διάθεση προβοκάτσιας από τον κ. Ελευθερίου «κι αυτό φάνηκε από το έτοιμο κείμενο που είχατε» είπε, όπως και το ότι απαξιώνει το ρόλο και την εργασία του πρόεδρου. «Δεν κοστολογείται έτσι η προσφορά. Έτσι μόνο απαξιώνετε το ρόλο όλων μας».
Ο Ελευθερίου επέμεινε και πάλι «να ανακαλέσετε» φώναξε.
Το θέμα έληξε μετά από πολλές παρεμβάσεις και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χ. Σίσκος μίλησε για το πρόστιμο του ΣΔΟΕ στην Επιχείρηση της Κ. Βρύσης και το γεγονός ότι αν υπάρχουν ευθύνες, χωρίς να γίνει δικαστήριο το δημοτικό συμβούλιο, να καταδικάσει όσους εμπλεκόμενους φέρουν πολιτικές ευθύνες.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Ανδρεάδης πρότεινε κάποια πράγματα για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όπως γραμμή ΟΑΣΘ να έρχεται μέχρι την Πέλλα και τον αρχαιολογικό χώρο για τόνωση της επισκεψιμότητας.
Η πρόταση αυτή ηρέμησε τα πνεύματα και όλοι έδιναν συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Ανδρεάδη ενώ ο δήμαρχος μίλησε και για την τουριστική προβολή με τη συνεργασία τριών ακόμη δήμων. Και οι τέσσερις δήμοι έχουν πλούσια ιστορική κληρονομιά και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσελκύσουν τουρίστες, Έλληνες και ξένους, σε μια διαδρομή που θα ονομάζεται “Οι ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Όπως αναφέρεται σχετικά, οι δήμοι Νάουσας, Βέροιας, Πέλλας και Δίου - Ολύμπου, που σχηματίζουν ένα “τόξο” περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, θέλουν να εκμεταλλευτούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά των τόπων τους και σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές να “μαγνητίσουν” όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πέλλας, ο καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων πρόσληψης εποχικού προσωπικού (Ι.Δ.Ο.Χ) για το Δήμο Πέλλας και το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Πέλλας" και η έγκριση της απογραφής έναρξης 1-1-2011 του Δήμου Πέλλας.

Χριστίνα Παπαδοπούλου

ΠΗΓΗ; PELLANET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)