Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Έτοιμο το ΥΠΑΑΤ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του φράγματος του «ΓΡΑΜΜΟΥ»

Όπως διαβεβαίωσε την βουλευτή του νομού μας κ. Θ. Τζάκρη ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διβάρης, το ΥΠΑΑΤ είναι έτοιμο να εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις και να προχωρήσει στην δημοπράτηση της κατασκευής του φράγματος ταμίευσης νερού και διευθέτησης του χειμαρρικού ρεύματος του «Γράμμου» στην περιοχή του πρώην Δήμου Κύρρου, μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στη μελέτη του έργου που έχει εκπονηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 και μετά την πρόσφατη τροποποίηση της απόφασης ένταξής του είναι πλέον ώριμο για υλοποίηση μόλις ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών κάποιες αναγκαίες βελτιώσεις στη μελέτη του έργου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την δημοπράτησή του. Ο προϋπολογισμός του έργου μετά τις σχετικές αλλαγές θα ανέλθει σε 2.800.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε η κ. Τζάκρη, «η πρόσφατη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στην Ε.Ε., όπου επετεύχθη να μειωθεί η εθνική συμμετοχή στα έργα του ΕΣΠΑ, δίνει μια νέα ώθηση στην εκτέλεση των έργων και μια νέα προοπτική στην ανάπτυξη της χώρας. Ήδη στο νομό μας, με την δημοπράτηση του παραπάνω έργου και μιας σειράς άλλων που θα ακολουθήσουν, ευελπιστούμε ότι θα δοθεί σύντομα νέα πνοή και ώθηση για ανάπτυξη και ανάκαμψη από την κρίση που πλήττει τη χώρα και το νομό μας».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)