Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τεράστια προβλήματα και ανασφάλεια από την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άρνισσας ».


          Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας
Άρνισσας, το οποίο αδυνατεί να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες τους για παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν στο εργαζόμενο προσωπικό ( χρειάζονται ιατροί, διοικητικός υπάλληλος και οδηγός ασθενοφόρου ).
Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι στους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους της ορεινής και δύσβατης αυτής περιοχής έρχεται να προστεθεί και ένας σημαντικός αριθμός τουριστών που επισκέπτεται  ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες τ’ αξιόλογα υπάρχοντα θέρετρα ( χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, λίμνη Άρνισσας, ανεμοδρόμιο Παναγίτσας κλπ ), γίνεται αντιληπτό  ότι το Κέντρο Υγείας Άρνισσας καλείται να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο κρίσιμο ρόλο στις υπηρεσίες υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.
Επειδή προκειμένου ν’ ανταποκριθεί το Κέντρο Υγείας Άρνισσας στο συγκεκριμένο αυτό ρόλο, είναι βέβαιο ότι δεν επαρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος  προσωπικού.
Επειδή δικαίωμα στην υγεία που είναι υπέρτατο αγαθό πρέπει να έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της χώρας, ιδιαίτερα μάλιστα όσοι διαμένουν σε ευαίσθητες παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας.
Επειδή ακόμη, η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση άλλοθι για την Κυβέρνηση ώστε να προχωρά σε εκπτώσεις από την ιερή υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας για επαρκή παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας προς τους πολίτες της.


          ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν θα προβεί στις επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου  προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας;
Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ενισχυθεί ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του Κέντρου Υγείας Άρνισσας με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση  των μόνιμων κατοίκων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή;


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)