Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΑΠΕΙΛΕΣ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


Προσθήκη λεζάντας


ΣΚΛΗΡΗ επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης  για το φράγμα  του Αλμωπαίου ποταμού  στη Καλή  που  καθυστερεί και όπως όλα δείχνουν ματαιώνεται
Στο μεταξύ όμως στην Αλμωπία μεγαλώνει πλέον ο αριθμός των κατοίκων που εκφράζει την δυσαρέσκειά του ,γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν ζήτησε την άποψη της περιοχής ,ούτε  και υπάρχει κάποιοα διασφάλιση. Με δεδομένο μάλιστα το διαρκές κυνηγητο  της ΔΕΚΕ , για το χωμάτινο φράγμα προκειμένου να ποτιστεί μέρος του κάμπου της Αριδαίας  και τηε Υδραίας, καταλαβαίνει κανεί την τύχη της Αλμωπίας με την κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου έργου.
Ο Γ. Καρασμάνης αναφέρει:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Και θα λογοδοτήσουν για τις παρανομίες τους και το Φράγμα Αλμωπαίου θα γίνει»!


Ως έγκλημα σε βάρος του Νομού μας και του λαού του, χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρασμάνης, την ομολογημένη και επίσημα πλέον απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης, να επιχειρήσει να ακυρώσει στην πράξη, ένα έργο που μπορεί να δώσει άλλη διάσταση και άλλο επίπεδο ζωής στον τόπο μας.
Ο λόγος για το Φράγμα Αλμωπαίου, θέμα το οποίο ο Βουλευτής έφερε για πολλοστή φορά στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, με τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κύριος Υπουργός, απέφυγε και πάλι να εμφανιστεί για να απαντήσει, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Καρασμάνη να τον κατηγορήσει για φυγομαχία λέγοντας από το Βήμα του Κοινοβουλίου:  «Φυγομαχεί γιατί πριν από πέντε μήνες σε συνάντηση μας στο Υπουργείο είχε δεσμευτεί, ότι θα δώσει εντολή να ανοίξουν οι φάκελοι του διαγωνισμού που αφορά τη μελέτη για το φράγμα Αλμωπαίου. Δεν το έχει πράξει και τον καλώ να το κάμει έστω και τώρα».
          Αντ΄ αυτού στην Ερώτηση του Βουλευτή απάντησε ο μόλις μιας εβδομάδας νέος υφυπουργός κ. Δριβελέγγας, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις. Δηλαδή να… επαναπροκηρύξουν το έργο. Ομολογία που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Καρασμάνη. Κατήγγειλε ότι η Κυβέρνηση με αυτήν την τακτική, ουσιαστικά ξαναφέρνει το μεγάλο έργο στο σημείο μηδέν – δηλαδή ξανά κι απ΄την αρχή - και στην πράξη το πετάει έξω από την τελευταία προγραμματική περίοδο 2007-2013.
«Είναι ένα έργο», υπογράμμισε ο Βουλευτής, «η προμελέτη του οποίου χρηματοδοτήθηκε με 450.000, συνεπώς έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γι΄ αυτό μιλάτε για επαναπροκήρυξη και όχι ακύρωση: Για να μην υποχρεωθείτε να επιστρέψετε τα λεφτά πίσω. Και η κύρια μελέτη – συνέχισε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Καρασμάνης – χρηματοδοτήθηκε με 3,400εκατομύρια ευρώ τον Μάϊο του 2009 επί Νέας Δημοκρατίας, με ημερομηνία παράδοσης τον Σεπτέμβριο φέτος, οπότε και θα ξεκινούσε η κατασκευή του έργου».
Σήμερα, ο Γιώργος Καρασμάνης, καταγγέλλει ότι οι ισχυρισμοί του υφυπουργού Δριβελέγγα στη Βουλή, είναι ανυπόστατοι και, παράλληλα υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού του Νομού μας. Ο διαγωνισμός ήταν απόλυτα σύννομος και όταν τώρα – μετά από 20 μήνες – κάνουν λόγο για δήθεν παρατυπίες, απλώς αυτογελοιοποιούνται. Ακόμη περισσότερο όταν υποστηρίζουν ότι… τώρα ανακάλυψαν πως το έργο είναι ¨υψηλού κόστους¨. Και καλά… Δεν γνώριζαν… Δεν ενημερώθηκαν όταν έγιναν Κυβέρνηση; Δεν έχουν καν το στοιχειώδες θάρρος να παραδεχτούν ότι σε άλλες περιοχές, εκεί που το επιτάσσει το κομματικό τους συμφέρον, εγκρίνουν απλόχερα για φράγματα 70 και 80 εκατομμύρια, αλλά για την Πέλλα δεν έχουν 3,4 εκατομμύρια ευρώ για να εκπονήσουν τη μελέτη που είναι υποχρέωση τους από τη συμβατική τους δέσμευση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιαυτό και μιλούνε για επαναπροκήρυξη, διαφορετικά θα ακύρωναν στην πράξη το έργο.
«Το μόνο … ΄΄κουσούρι΄΄ αυτού του έργου» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό ο Βουλευτής «είναι ότι το έργο του φράγματος Αλμωπαίου αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε η κατασκευή του από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το πρόβλημα της σημερινής Κυβέρνησης γιαυτό και επιχειρείτε την απαξίωσή και την ακύρωση του στην πράξη»   
Ο Γιώργος Καρασμάνης δηλώνει και δεσμεύεται δημόσια στους συντοπίτες μας: ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ. Η επιχείρηση ακύρωσης του μεγάλου έργου, δεν θα περάσει. Πρόκειται για κραυγαλέα παρανομία για την οποία θα λογοδοτήσουν. Και πριν απ΄ όλα, ο ¨άφαντος¨ σήμερα κύριος Σκανδαλίδης. Θα υποχρεωθεί σύντομα να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη Βουλή, σε σχετική νέα Επίκαιρη Ερώτηση. Θα λογοδοτήσει για την παράνομη κωλυσιεργία στην υλοποίηση του Φράγματος και – ελπίζουμε ότι – θα εξηγήσει γιατί αθέτησε τη δέσμευσή του ότι θα έδινε εντολή να προχωρήσει η μελέτη.   
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                      13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ.
    ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΙΔΡΩΣΕΣ ΠΟΛΥ.
    ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ.
    ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ 2 ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟ.
    ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
    ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΣ, ΗΛΙΘΙΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλαράκι, ο Καρασμάνης αν έχεις διαβάσει αυτό όπως και τα άλλα δελτία του επι Ν.Δ. έβγαλε 450 χιλ για την προμελέτη από το Γ΄ΚΠΣ και στη συνέχεια 4,5 εκατομ. για τη μελέτη του έργου αυτού. Το όλο έργο μπλοκάρισε για 2 χρόνια στο συμβούλιο επικρατείας. Και αυτό γιατί ένας πολίτης έκανε προσφυγή.
    Τώρα αν η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει το Φράγμα θα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μισό εκατομ.
    Τέλος σε ενημερώνω ότι το Φράγμα Αλμωπαίου θα γίνει θέλουν δε θέλουν και θα έχει σφραγίδα Καρασμάνη και Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ "ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΓΡΑΦΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠ'ΕΞΩ.
    ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)