Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Με επιστολή

Προς τον πρόεδρο του Δ/Σ του δήμου Έδεσσας  Φ. Γκιούρο.
Ο Μ. Φουνταλής δημοτικός σύμβουλος της « Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας-Βεγορίτιδος» αναφέρει:



      Κε πρόεδρε επειδή κατά τη σύσκεψη της Πέμπτης 14 Ιούλη  με αντικείμενο το νοσοκομείο της Έδεσσας θα βρίσκομαι στην Αθήνα παρακαλώ να ενημερώσετε τους συμμετέχοντες για τις απόψεις μου τις οποίες εντελώς τηλεγραφικά  σας αναφέρω.
  1. Είμαι αντίθετος με την συγχώνευση του νοσοκομείου Έδεσσας με οποιοδηποτε άλλο νοσοκομειο της περιοχης μας.
  2. Η συγχώνευση από μόνη της δεν καταδεικνύει την ουσία των αντιλαϊκών αλλαγών που φέρνει η αντιλαϊκή  κυβερνητική πολιτική που επιβάλλεται στην υγεία του λαού μας .Θεωρώ ότι η συγχώνευση δεν πρέπει να αποτελέσει κύριο ζήτημα αντιπαράθεσης και αντίδρασης γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστούμε από τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε προκείμενου να υπερασπιστούμε  τη δημόσια –σύγχρονη και δωρεάν υγεία που έχει ανάγκη ο λαός μας.
  3. Είμαι αντίθετος στην κατάργηση κρεβατιών και κλινικών του νοσοκομείου μας αλλά και στην παραχώρηση κρεβατιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη να γίνει ακριβοπληρωμένο εμπορευμα, απλησιαστο για την λαϊκή οικογένεια.
  4. Ενώ για το 2011 περικόπτονται οι δαπάνες για την υγεία κατά 1,3 δις € και κατά 350 εκατ.€ για κάθε χρόνο  μέχρι το 2015, με τραγικές συνέπειες για τα φτωχά στρώματα του λαού μας, την ιδια στιγμή χρηματοδοτούνται με δις € οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας.
  5. Είμαι αντίθετος και πρέπει να καταργηθεί το χαράτσι των 5€ και η πληρωμή εξετάσεων, φαρμάκων  και υλικών καθώς και τα απογευματινά ιατρεία που πληρώνονται από τους ασθενείς.
  6. Η μείωση του κόστους των φαρμάκων δεν θα έρθει βγάζοντας από τη λίστα χιλιάδες φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας που χρησιμοποιεί ο λαός,  αλλά από το σταμάτημα της ασυδοσίας των φαρμακοβιομήχανων και την δημιουργία κρατικής φαρμακοβιομηχανίας.
7.  Χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για παροχή υγείας ανάλογη της επιστήμης και της τεχνολογίας του σήμερα.
      Τέλος θεωρώ αναγκαίο να δώσουμε τη μάχη σαν δήμος μαζί με τους μαζικούς φορείς του δήμου  μας και όλους τους συνδημότες μας για να υπερασπιστούμε , την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Έδεσσας αλλά και του κέντρου υγείας της Βεγορίτιδος.
                                                                                                                             Έδεσσα 14-7-2011  
                                                                                                                              Μιχ.Φουνταλης

1 σχόλιο:

  1. "ΛΑΪΚΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΣ"15 Ιουλίου 2011 στις 8:01 μ.μ.

    Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "¨ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΦΟΥΝΤΑΛΗΗΗΗΗΗΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)