Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προβληματισμός σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για τους υποψήφιους στη Πέλλα






Εκεί που θεωρητικά θα περίμεναν όλοι να υπάρχει πληθώρα ενδιαφερόμενων για το ψηφοδέλτιο  των δύο λεγόμενων πρότινος μεγάλων κομμάτων , τώρα υπάρχει προβληματισμός . Στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση μοιάζει με Ντόμινο , καθώς κάποιες υποψηφιότητες λειτουργούν θετικά ή αρνητικά για κάποιες άλλες .

Κλειδί των εξελίξεων θεωρείται ο Γιώργος Καρασμάνης . Μετά τις δύο αρνητικές του ψηφοφορίες στις οποίες είχε προκαλέσει μεγάλες εκπλήξεις  ,ψήφισε τη δανειακή σύμβαση  , ξαναέκανε την έκπληξη , δίνοντας όμως λαβές για σχόλια στον εσωκομματικό  χώρο. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος ή όχι μετά από όλα αυτά . Τη Πέμπτη στην Αριδαία  στενοί του συνεργάτες  μοίραζαν  εκατοντάδες φωτοτυπίες  με περιεχόμενο ουσιαστικά τον πόθο της επιστροφής.
Από τα Γιαννιτσά βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Διονύση Σταμενίτη. Υπάρχει όμως μεγάλη γκρίνια  καθώς πολλοί θεωρούν ότι ο η τοπική κομματική ηγεσία τον  αβαντάρει  πολύ φανερά . Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία  Τσιαντάκη  φέρεται να διεκδικεί  σοβαρά θέση στο ψηφοδέλτιο . Ο Ηλίας Πλιόγκας μέχρι στιγμής δεν ακούγεται , αλλά θεωρείται «χρυσή¨» εφεδρεία και τίποτα δεν αποκλείεται . Το ίδιο ισχύει για την Πόπη Φουντουκίδου που κινείται εδώ και καιρό ,ενώ τίποτα δεν έχει τελειώσει και με το Αστέριο Αντωνίου. Στο παιχνίδι με λιγότερες πιθανότητες βρίσκεται και ο Μηνάς Γρηγοριάδης .
Ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής κινείται εδώ και καιρό, καθώς φαίνεται ότι θεωρεί βέβαιη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Μεγάλε πιθανότητες συμμετοχής έχει ο  δικηγόρος Κώστας Μπαρμπαγιάννης  .Η εκπροσώπηση  της Αλμωπίας είναι αμφίβολη . Ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Ζέρζης φέρεται να μην αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε , καθώς προφανώς έχει  θέσει άλλες προτεραιότητες . Πιθανότερη πλέον θεωρείται η υποψηφιότητα της ΄Αννας Βαμβάκη . Δεν αποκλείεται όμως  η περιοχή να εκπροσωπηθεί από τον Άλκη Νουσηκύρου , η μητέρα του οποίου κατάγεται από Θεοδωράκι . Πληροφορίες έφεραν να υπάρχει πρόθεση βολιδοσκόπισης του Δημήτρη Μπίνου . Ο ίδιος όμως φέρεται να  έχει εκδηλώσει την επιθυμία να ασχοληθεί μόνο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη με τις Δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού.  
 Σε περίπτωση υποψηφιότητας του ΄Αλκη Νουσηκύρου θεωρείται πιθανή η άρνηση συμμετοχής του Γιάννη Μουράτογλου .
Στο ΠΑΣΟΚ μετά την νέα τάξη  πραγμάτων  με την αλλαγή ηγεσίας , η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη.
Βέβαιη είναι η συμμετοχή  της Βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη. ΄Όχι όμως του Σωτήρη Κεχαγιά, η οποία βρίσκεται προσωρινά υπό αμφισβήτηση  . Πολύ κοντά είναι ο Χρήστος Χατζηαντωνίου ,ενώ ακούγεται και το όνομα του Βαγγέλη Παπαδόπουλου , που διατέλεσε Αντινομάρχης επί  Γιώργου Πέτσου.  
Ο βουλευτής Βασίλης Γιουματζίδης θα είναι υποψήφιος , ‘όπως και ο Θωμάς Μουμτζιδέλης . Από την Αλμωπία μάλλον κλειδώνει οριστικά η υποψηφιότητα του Αντιδημάρχου Νίκου Παρούτογλου . Μόνο αν υπάρξει πρόβλημα ποσόστωσης ενδέχεται να είναι υποψήφια η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαγκή ,κ.ατι πολύ δύσκολο  όμως , αφού μάλλον θα καλυφθεί από την Δημοτική Σύμβουλο Σκύδρας Ραχήλ Αλεξανδρίδου.

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ. Η' ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΙΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΛΙΤΑΡΧΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)