Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εορτή λήξης 2ου Γυμνασίου Αριδαίας







Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας πραγματοποίησε την καθιερωμένη του γιορτή με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο (το πρωί για τους μαθητές και το απόγευμα για γονείς και κοινό), οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη φετινή τους δουλειά.
Την εκδήλωση ξεκίνησε μια μαθήτρια της γ τάξης, η οποία εκπροσωπώντας τους φετινούς αποφοίτους, εξέφρασε τις απόψεις και τα συναισθήματά της για το σχολείο που αφήνει πίσω. Στη συνέχεια, οι μαθητές  παρουσίασαν πλήθος από εργασίες τους σε όλα σχεδόν τα μαθήματα (φυσική, βιολογία, τεχνολογία, θρησκευτικά, ιστορία, ξένες γλώσσες, εικαστικά, νεοελληνική γλώσσα κ.α.), καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά που έγινε και φέτος μέσα στην τάξη. Ακόμη, οι εκπαιδευτικές εκδρομές και τα προγράμματα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά τόνισαν την πολύπλευρη δραστηριότητα της μαθητικής κοινότητας, η οποία χαρακτηρίστηκε και από τη βιωματική δυνατότητα μάθησης που προσφέρει ένα σχολείο σύγχρονο και εναλλακτικό.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι σκέψεις μαθήτριας της Β τάξης για το πώς θα ήθελε να είναι το σχολείο του μέλλοντος, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε έκθεσή της. Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η σάτιρα. Οι καθηγητές αλλά και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς σχολιάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τους μαθητές, προκαλώντας το γέλιο σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Τέλος, την παρουσίαση έκλεισαν τα τέσσερα μουσικά συγκροτήματα του σχολείου με τις μελωδίες τους. Οι Λαϊκοί Δρόμοι με το λαϊκό τους τραγούδι, οι Abreaction και Distortion με το έντεχνο ελληνικό και ξένο ροκ και το ποντιακό συγκρότημα, που με τα ποντιακά του τραγούδια ξεσήκωσε τους μαθητές σε χορό, έβαλαν με τον καλύτερο τρόπο τη δική τους σφραγίδα στην εκδήλωση.
Τις εργασίες των μαθητών, τις δράσεις τους αλλά και τα τραγούδια μπορεί κανείς να τα βρει στην ιστοσελίδα του σχολείου www.2gymaridaias.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)