Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γέμισε ακρίδες η Λάκκα



 Γέμισε με ακρίδες και η Λάκκα . ΄Ηδη το πρόβλημα είναι μεγάλο σε πολλές περιοχές της Πέλλας η οποία έχει δεχτεί. επιδρομή από ακρίδες με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κίνδυνο οι αγροτικές καλλιέργειες του.

 Εξαιτίας του γεγονότος της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού των συγκεκριμένων εντόμων στις καλλιέργειες, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κήρυξε το νομό ακριδόπληκτο.
Προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου έγινε, χθες το πρωί, έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Θεοδωρίδη με υπηρεσιακούς παράγοντες. Η αντιπεριφέρεια καλεί τους τοπικούς γεωπόνους και παραγωγούς αμέσως μετά τον εντοπισμό νεαρών εντόμων (κηλίδες με νεαρές ακρίδες), να προβαίνουν στα προτεινόμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, πριν αυτές ενηλικιωθούν και αρχίζουν να πετούν, να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να γεννούν αυγά.
Τα μέτρα που προτείνονται και λαμβάνονται είναι: 1. Οι γεωργοί που εντοπίζουν νεαρές ή ενήλικες ακρίδες να εφαρμόζουν εντομοκτόνο σε όλο το κτήμα και το έδαφος. 2. Ο αρμόδιος δήμος, σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια, θα λάβει μέριμνα για την καταπολέμηση των ακριδών στις κοινόχρηστες - χερσαίες περιοχές, με ειδικά συνεργεία. 3. Οι κάτοικοι μόλις εντοπίζουν ακριδοκηλίδες να ειδοποιούν το αρμόδιο τμήμα του δήμου τους. 4. Οι ψεκασμοί θα γίνονται πολύ πρωινές ώρες (5 π.μ. - 6 μ.μ.), όταν οι ακρίδες έχουν μικρή κινητικότητα και δεν πετούν μέλισσες, στις κηλίδες των ακριδών και γύρω από αυτές όταν τα άτομα των ακριδών είναι μικρά. Εάν υπάρχουν κυψέλες μελισσοσμηνών, πρέπει να απομακρυνθούν.
Το ίδιο φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα στο νομό Λάρισας, ο οποίος έχει κηρυχτεί ακριδόπληκτος από την αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)