Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας





Αύριο το μεσημέρι στις 12, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αρχικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας που εκδόθηκε πριν από λίγο,
με τους τρεις αρχηγούς και έλαβαν τις διερευνητικές εντολές, δηλαδή τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Εν συνεχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παπούλιας θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Π. Καμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο πρόεδρος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το άρθρο 37 παράγραφος 3 του Συντάγματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Να εστιάσει στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κ. Παπούλια ο Ευ. Βενιζέλος
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος  στο γραφείο του τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμβάλει στο να υπάρξει κυβέρνηση.  "Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα ΕΚΟΦΙΝ και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ", πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.
Ο κ. Βενιζέλος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι "Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με διετή εντολή, με όριο παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και δραστική βελτίωση του μνημονίου". Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, πως όρος και προϋπόθεση είναι να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, θέματα που έθεσε στον κ. Τσίπρα και στα οποία "δεν έχω λάβει απάντηση και εκεί νομίζω ότι πρέπει να εστιάσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)