Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επίκαιρη Ερώτηση της Θ. Τζάκρη για την έδρα της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων



 

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με την φημολογούμενη αλλαγή έδρας της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων κατέθεσε η βουλευτής του νομού μας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ, όπως έχει γίνει γνωστό από προϋπάρχοντα σχέδια διοικητικής αναδιάρθρωσης, συζητείται η αλλαγή έδρας της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στις τοπικές αρχές και έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, που αισθάνεται, δικαίως, πως περιθωριοποιείται μέρα με τη μέρα, μεσούσης μάλιστα και μιας έντονης και εμμενούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η μεταφορά έδρας δεν αποτελεί από μόνη της ένα επαρκές σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης υπηρεσιών, ούτε βέβαια ορθολογική οικονομική απόφαση καθώς δεν συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξοικονόμησης πόρων, η μεταφορά της έδρας της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων συνιστά προκλητική πολιτική παρέμβαση.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η συσσωρευμένη εμπειρία της πραγματικά άψογης λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας έως σήμερα.  
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Προτίθεστε να μεταφέρετε την έδρα της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων; 
2. Ποιοί είναι οι οικονομικοί ή διοικητικοί λόγοι που επιτάσσουν μια τέτοια απόφαση;
3. Ποιος οικονομικός εξορθολογισμός ή ποια διοικητική μεταρρύθμιση θα προκύψει από την απλή μεταφορά Έδρας της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)