Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δρομολογούν το έργο του ΧΥΤΑ σε μικρότερη έκπτωση;




 
Σήμερα το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή  του Δήμου Αλμωπίας ,καλείται να αποφασίσει για την τύχη του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας κόστους 5,5  εκ Ευρώ.
Πρέπει να αποφασίσει αν θα κατακυρώσει το έργο υπέρ του πρώτου μειοδότη ,που έχει δώσει έκπτωση 38.5 %,ή αν θα κάνει δεκτές τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί εναντίον του .
Τη Παρασκευή το θέμα δεν συζητήθηκε , καθώς όλος ο φάκελος δόθηκε τελευταία στιγμή στα μάλη της επιτροπής . Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος της επιτροπής ,Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης , 4 από τα μέλη επιτροπής  του διαγωνισμού (δεν είναι αιρετοί)  γνωμοδοτούσαν να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις,αλλά εξέφραζαν ..επιφυλάξεις . Ίσως  η πιο πρωτοφανής γνωμοδότηση στα χρονικά.
Το (επιεικώς ) περίεργο είναι ότι τα ίδια μέλη είχαν ελέγξει όλους τους φακέλους και είχαν βρει ότι ο πρώτος μειοδότης πληροί  όλους τους όρους της διακήρυξης . Τώρα τι άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να το εξηγήσουν στην οικονομική επιτροπή και ενδεχομένως και στον Εισαγγελέα.
Είναι πολύ πιθανό σήμερα , ΄έστω και οριακά, η οικονομική επιτροπή του Δήμου (αποτελείται από του Δημήτρη Πασόη, Γιάννη Ιωαννίδη , Τάσο Θεοδωρίδη , Αθηνά Δούκα, Πέτρο Τζέκο , Νίκο Αποστολίδη , και Μαρτίνα Ζιάκα), να αποφασίσει να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις . Κάτι που σημαίνει ότι δρομολογείται  να καταλήξει το έργο  σε κοινοπραξία που έχει δώσει πολύ μικρή προσφορά , όπως κατά κόρο πλέον φημολογείται .

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα και ανησυχία .
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν . Το μεσημέρι θα φανεί τι ευσταθεί και τι όχι . 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)