Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Περίεργη αναβολή της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας για τον ΧΥΤΑ


ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΦΗΜΕΣ



Παρατείνεται η λήψη απόφασης για την επικύρωση του διαγωνισμού του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας , προϋπολογισμού 5, 5 εκ. ευρώ  ενώ παράλληλα εντείνεται και αυξάνεται πλέον  η περιρρέουσα ατμόσφαιρα  και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση  ότι ψάχνουν αδικαιολόγητες δικαιολογίες  να κάνουν δεκτές τις ενστάσεις, προκειμένου ο διαγωνισμός να έχει  την κατάληξη που εδώ και καιρό έχει προσλάβει διαστάσεις μεγάλων φημολογιών   . Η συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας  , αναβλήθηκε και πάλι για τις 18.30 σήμερα ,αφού στις 2 το μεσημέρι δεν υπήρξε αποτέλεσμα . Η πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού επέμενε στην αρχική της γνωμοδότηση να απορριφθούν οι ενστάσεις και να  κατακυρωθεί  υπέρ του μεγαλύτερου  μειοδότη., όπως και η σειρά κατάταξης να παραμείνει ως έχει.
Μέλος της επιτροπής ,που είχε αρχικά αμφιβολίες ,δήλωσε ότι εκπροσωπεί και τα υπόλοιπα τρία μέλη που είχαν τις ίδιες αμφιβολίες , ότι μετά το διευκρινιστικό έγγραφα που κατατέθηκε εντός της διαδικασίας , έπαψαν να τις έχουν και ότι  δεν έχουν πλέον λόγο να εμμένουν στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις . Μετά από το σημείο αυτό  ζήτησαν από τον Τύπο να βγει από την αίθουσα . Γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά . Πέρα από την νομιμοφανή αυτή επίκληση πρί της διαδικασίας, , κατά την άποψή μας ,η οικονομική επιτροπή έπρεπε από μόνη της να ζητά την παρουσία του Τύπου σε ένα  τόσο  σοβαρό και μεγάλο έργο , γύρω από το οποίο έχουν στηθεί ένα σωρό σενάρια που βάλλουν πρώτα εναντίον τους . Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης  ζήτησε να είναι παρόντα και τα άλλα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού για να επιβεβαιώσουν ότι άρουν τις επιφυλάξεις τους. Προφανώς δεν είχε εμπιστοσύνη στο μέλος που εξουσιοδότησαν  για να μεταφέρει την άποψή τους . Μπορούσαν βέβαια να καλέσουν τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού  να είναι παρόντα. Γεγονός που δίνει τροφή και φουντώνει ακόμα περισσότερο τα σενάρια   και δίνει την εντύπωση ,ότι και  την ύστατη ώρα δίνονται μάχες για οδηγηθεί η ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένο πρόσωπο.
Κανείς δεν γνωρίζει αν και το απόγευμα τελικά θα ληφθεί απόφαση .

2 σχόλια:

  1. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΧΥΤΑ,ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΗΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.ΤΩΡΑ Ο Κος ΠΑΣΟΗΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ.Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ.ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΛΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ,ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΘΕΣΗ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ,ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΨΑΧΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)