Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ακόμη μια τιμητική διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας σε φεστιβάλ Animation



 

Έπεσε η αυλαία για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας από 7 έως 13 Μαρτίου 2013. Το φεστιβάλ υποδέχθηκε 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες που διαγωνίστηκαν ή προβλήθηκαν σε ειδικά αφιερώματα.


Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας συμμετείχε στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα και πήρε τιμητική διάκριση για το animation «Το μικρό σπίτι».

Βασισμένο σε ιστορία του Νασρεντίν Χότζα, το animation «Το μικρό σπίτι» είναι δημιουργία της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας κατά το σχολικό έτος 2011-12.

Η ομάδα animation αποτελείται από τους μαθητές: Αλατζά Νάσια, Βότση Νίκη, Πασιώτη Μαρία, Καββαδία Μαρία-Χριστίνα, Βάτση Γιώργο, Κιουρρέλι Θωμά, Σμέου Αννέτα, Κοβάσεβιτς Αντζελίνα, Μπαϊράμη Ελένη, Καλκαβούρη Μαρία, Τόμα Χρυσή, Χάψαλη Ηρώ.
Βοήθησαν οι μαθητές: Σαββίδου Ιωάννα, Χορόζογλου Αφροδίτη, Μιχαηλίδου Δήμητρα, Κουβράκη Κατερίνα, Πέγιου  Δήμητρα, Ταρασίδης Γιώργος.

Η επιμέλεια ανήκει στην καθηγήτρια των εικαστικών κ. Βλαχοπούλου Άρτεμη, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών κ. Τόμα Μαριάννας και κ. Πλακούτση Γιάννη.

Συγχαρητήρια στην πολιτιστική ομάδα που δούλεψε για την πραγματοποίηση του έργου!
Η ταινία βασίζεται στην τεχνική του stop animation και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://www.2gymaridaias.edu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=183:-animation&catid=122:--2011-12&Itemid=104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)