Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Περισσεύει η υποκρισία




«Σκοτώνονται» οι  εναπομείναντες υποχρεωμένοι υποστηρικτές του τελευταίου καποδιστριακού  Δημάρχου Εξαπλατάνου να υποβάλλουν τα σέβη τους προς το πρόσωπό του  , εν είδη σχολίων στο διαδίκτυο ,  μετά την τιμωρία του Παράσχου Τσάνταλη , από το δικαστήριο Έδεσσας επειδή είχε δημοσιεύσει ότι η κόρη του πρώην Δημάρχου είχε επιδοτηθεί παράνομα από τον ΟΑΕΔ.

Ξεσπάθωσαν οι σύγχρονοι ιππότες της στρογγυλής πρώην δημαρχιακής τραπέζης  , με πρόσχημα ότι κακώς εμπλέκονται τα παιδιά των πολιτικών σε αντιπαραθέσεις.
Στη προκειμένη περίπτωση όμως δεν πρόκειται περί προσωπικής αντιπαράθεσης και αυτό το κατανοεί  ο καθένας που διαθέτει κοινό νου.  
Ασφαλώς τα παιδιά των πολιτικών (και των δημάρχων φυσικά ) έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους .΄Εχουν δικαίωμα να εντάσσονται σε όλα τα προγράμματα που δικαιούνται. Δεν παύουν όμως –έστω και άθελά τους- να βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας , όσο οι γονείς τους ασκούν εξουσία , περισσότερο από τα άλλα παιδιά . Και η συμπεριφορά τους να κρίνεται έστω και άδικα πιο αυστηρά  από των άλλων.
Συνεπώς η συμπεριφορά τους παρουσιάζει μοιραία και δημόσιο ενδιαφέρον . Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι.
Στην προκειμένη περίπτωση ,  μετά από καταγγελία υπαλλήλου του ΟΑΕΔ Αλμωπίας , όπως όλα δείχνουν , για μία σειρά επιδοτήσεων , μεταξύ των οποίων και αυτή της κόρης του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου, διατάχθηκε έλεγχος από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ.
Τον έλεγχο διενήργησαν ανώτατα στελέχη του ΟΑΕΔ από την  Αθήνα . Εξέδωσαν δε ένα πόρισμα , στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η επίμαχη επιδότηση , η οποία κατά τους ελεγκτές δεν ήταν νόμιμη.
Τι πιο φυσικό να θεωρήσει κάποιος, ότι αυτό ενδεχομένως να έγινε με την μεσολάβηση του πατέρα Δημάρχου και της προϊσταμένης , η οποία τότε ήταν εκλεγμένη και στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου; Κάτι που κατά κόρον  συζητούσε η κοινή γνώμη τότε , ενώ είχε προκαλέσει πικρίες –έστω και παρατραβηγμένα –στους υπόλοιπους 550 που είχαν κάνει αίτηση να υπαχθούν στο πρόγραμμα και έμειναν εκτός.
΄Αλλωστε και στις 7 Ιανουαρίου   το δικαστήριο της ΄Εδεσσας , που δίκασε το ίδιο θέμα της επίμαχης επιδότησης  αποφάνθηκε ότι , ο Παράσχος Τσάνταλης  και οι άλλοι σύμβουλοι της παράταξής του που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, δεν τελούσαν σε άμεσο δόλο , πίστευαν δηλαδή, ότι τα όσα ισχυρίστηκαν για την παράνομη επιδότηση της θυγατέρας του Δημάρχου , ήταν αληθινά. Η πεποίθηση αυτή τους δημιουργήθηκε, δικαιολογημένα με βάση την έκθεση της διεύθυνσης επιθεώρησης του ΟΑΕΔ,  σύμφωνα με την οποία οι επιθεωρητές ανέφεραν αυτολεξεί ότι"   κατά τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήσαμε  το γραφείο βρέθηκε κλειστό και διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι η επιχορηγούμενη κατά την διάρκεια της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ εργαζόταν στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ήτοι από 7/2004 ‘εως 1/ 2008."
Μάλιστα οι ελεγκτές ανέφεραν ότι έμειναν τρεις ημέρες στην περιοχή και δεν βρήκαν ανοικτό το γραφείο της συγκεκριμένης στην Αριδαία . Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα και την κατάθεση του ενός ελεγκτή στο δικαστήριο , κανείς από την πολυκατοικία όπου ήταν το γραφείο δεν είχε δε την κόρη του Δημάρχου εκεί.
Η αλήθεια είναι ότι το δικαστήριο της περασμένης Τετάρτης, δέχθηκε ότι η επιδότηση ήταν νόμιμη . Στο δικαστήριο δε, προσκομίστηκε   το πόρισμα (εκδόθηκε πολύ αργότερα από το επίμαχο δημοσίευμα )   της ΕΔΕ που διενεργήθηκε και το οποίο ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό με την επιδότηση.
Μπορούσε κάλλιστα η ενδιαφερόμενη , να το δημοσιοποιήσει  και να δώσει  έτσι την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που διενήργησαν τους ελέγχους και όσους βασίστηκαν σε αυτό ότι  έκαναν λάθος, την αδίκησαν  και κακώς ισχυρίστηκαν όσα ισχυρίστηκαν  σε βάρος της .
Τι καλύτερη δικαίωση από αυτή;
 Ο χειρισμός φυσικά του όλου ζητήματος είναι αποκλειστικά δικό της δικαίωμα.
΄Όμως ποτέ η όλη υπόθεση δεν έπαψε να έχει δημόσιο ενδιαφέρον . Δεν ήταν απλά μια «ιδιωτική» υπόθεση .
Να σημειωθεί ,ότι όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία , η κόρη του πρώην δημάρχου , αμέσως μετά την εργασία της στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής , εντάσσεται σε πρόγραμμα νέων επιστημόνων στην Αριδαία και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια αμέσως δουλεύει ξανά σε φορέα του Δημοσίου.
Σπάνια περίπτωση , αλλά αυτό οφείλεται προφανώς,  γιατί πρόκειται περί λαμπρής επιστήμονα , όπως είπε μεταξύ άλλων η πολιτική αγωγή , στο δικαστήριο . Και αυτό βέβαια είναι τιμή για την περιοχή  να βγάζει δηλαδή  καλούς επιστήμονες, με εμφανή προοπτική να διακριθούν στο πανελλήνιο. 

Π.Σ.

7 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΝΔΗ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ; ΟΙ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ;
    Ο ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΣΑΝΤΑΛΗ! Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ν ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΠΙΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΟΠΩΣ "ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Η ΚΟΡΗ" Κ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Κ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΙ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ Ο ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Κ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΣΕΙΣ Ή Ο ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Κ.ΣΑΜΑΝΔΗ? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ! ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ" ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ "ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ"? ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Κ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΑΜΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοσιο ενδιαφέρον ειχε με το μυαλο του τσανταλη! Και εγω απορριφθηκα και οταν μου ειπαν οτι επιδοτηθηκε η τουφεγγοπουλου ενω με αφορουσε αμεσα το θεμα δεν σκεφτηκα κατι κακο.και καλυτερα που δεν ασχοληθηκα και δεν εφτασα στα δικαστηρια γιατι τωρα θα γινομουν ρεζιλι οπως ο τσανταλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαλακα καλλα σε σε ξεφτελισε ο δημαρχοσ ει στο διαολο και εσυ και οτσανδαλησ ο αμολιντοσ...........φανταζομαστε τι σασ εχει σουρη ο κοσμοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΝΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ 10:15? ΤΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέμαι γιατί τα δημοσιεύετε όλα αυτά στο blog και όχι στην εφημερίδα. Μήπως φοβάστε και κρύβεστε? Από που και ως που πρέπει κάποιος που προσβάλλεται και λασπολογείται να απανταει μέσω εφημερίδων? Αν είναι έτσι να κλείσουν τα δικαστήρια.
    Όσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι αιτήσεις ήταν 80 και επιδοτήθηκαν 80, άρα κανένας δε πηρε τη θέση κανενός. Οι 550 που αναφέρονται αφορούν άλλα προγράμματα. Όλα αυτά που λέτε είναι απλά λαικισμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν το σωστό είναι "εν είδει" και όχι "εν είδη". Καλό είναι να γράφουμε σωστά ελληνικά κυριε Π.Σ.
    Επειδή είμαι και εγώ από τους ωφελούμενους του προγράμματος και της ίδιας φουρνιάς με την "κόρη", το 2004 ήταν μόλις στο 3ο έτος των 5ετών σπουδών της και ουτε καν στο Μετσόβιο. Αναρωτιέμαι αυτοί οι επιθεωρητές πως αναφέρουν σε δημόσια έγγραφα τέτοιες ανακρίβιες. Επίσης, όπως διάβασα σε προηγούμενο αρθρο το πόρισμα του ελέγχου δεν αναφέρεται πουθενά κάτι που να δηλώνει παρανομία. Το μισό κείμενο γράφει την ανακρίβια σχετικά με το Μετσόβιο και το υπόλοιπο για το οτι ειναι κορη δημάρχου. Ισχύει οτι ο ενας από αυτούς ήταν μάρτυρας υπερασπισης του Τσάνταλη και οτι ανέβαινε και ξανανέβαινε από την Αθήνα μέχρι την Αριδαία? Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο κάτι δε παει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)