Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Παμψηφεί εξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.




 
  -Με 39 ψήφους εξελέγη ο πρόεδρος του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
-Αποχώρησαν οι "πράσινοι".

-Έλαμψε δια της απουσίας του ο Γιάννης Μπουτάρης.



Με 39 στις 39 ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμάτων ο Γιάννης Γεράνης.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και ξεκίνησε στις 12.30.


Ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών ζήτησε αναβολή της διαδικασίας διότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε δηλώσει σε ΜΜΕ πως θα είναι υποψήφιος. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα έπρεπε ως επικεφαλής του μεγαλύτερου δήμου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να έχει προκηρύξει εκλογές από τον περασμένο Αύγουστο ωστόσο το ανέβαλλε συστηματικά. Μετά την καθυστέρηση στην προκήρυξη των εκλογών ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος αφαίρεσε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την ευθύνη προκήρυξης εκλογών για το ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα ζήτησε από το δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού Στάθη Λαφαζανίδη να τις προκηρύξει αυτός εντός πέντε ημερών με την ιδιότητα του δημάρχου του δεύτερου μεγαλύτερου πληθυσμιακά δήμου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο Στάθης Λαφαζανίδης σήμερα μετά από το αίτημα του Σίμου Δανιηλίδη ζήτησε από το εκλογικό σώμα να ψηφίσει με ανάταση χειρών εάν επιθυμεί αναβολή της διαδικασίας. Ωστόσο ήταν σαφής η υπεροχή όσων ήθελαν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Έτσι 22 εκλέκτορες αποχώρησαν. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος διαμαρτυρήθηκε δηλώνοντας πως ο Γιάννης Μπουτάρης απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Βέβαια όπως ψιθυριζόταν στα "πηγαδάκια" και ο ίδιος ήταν για ταξίδι στο Άουσβιτς ωστόσο επέστρεψε για την διαδικασία.

Τελικά η διαδικασία προχώρησε με αποτέλεσμα να εκλεγεί ο Μιχάλης Γεράνης από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)