Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ημερίδα με θέμα παρουσίαση των Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας των Δήμων ‘Έδεσσας, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς , Παύλου Μελά , Πυλαίας – Χορτιάτη Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας



O Δήμος Έδεσσας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ  Ανατολική Α.Ε/ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου CitySEC και της διαμόρφωσης των Σχεδίων Δράσεων Αειφόρου Ενέργειας ( ΣΔΑΕ ),
στο πλαίσιο του «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» από τους Δήμους ‘Έδεσσας, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη, διοργανώνουν ημερίδα παρουσίασης των ΣΔΑΕ, αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας ( Κ. Γαρέφη & Περδίκα 1 ) ώρα 18:00.
Μετά την ημερίδα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζουμε για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη. Αειφόρος διαβίωση σε μια μεταβαλλόμενη οικονομία»
Το έργο City – SEC εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Intelligent Energy – Europe» και αφορά την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε Δήμους, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο «Σύμφωνο των Δημάρχων», να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συνολικά, στο πλαίσιο του έργου, 44 Δήμοι από την Ιταλία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Ουγγαρία έχουν προχωρήσει στην υπογραφή του «Συμφώνου των Δημάρχων» και την κατάθεση των Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας που προβλέπονται από αυτό.
Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι μια πρωτοβουλία των δημάρχων της Ευρώπης να συμβάλλουν τους στόχους που έθεσε η Ε.Ε. για το 2020, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) στις επικράτειες τους τουλάχιστον κατά 20%, μέσω της εφαρμογής Σχεδίων Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια στους τομείς της αρμοδιότητα τους. Μέχρι σήμερα 4.542 Δήμοι από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει το σχετικό σύμφωνο, από τις οποίους οι 69 είναι από την Ελλάδα.
Συντονιστής του έργου City – SEC/IEE είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Mache (SVIM), Ιταλία και από την Ελλάδα στο έργο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, Ανατολική Α.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)