Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το θέμα της καρπόπτωσης να φτάσει στον Πρωθυπουργό»




  «Το θέμα της καρπόπτωσης να φτάσει στον πρωθυπουργό»  τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζήςστον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών από την καρπόπτωση.

  Με την ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Τσαυτάρη, ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε στον Υπουργό την απαράδεκτη κατάσταση και την αδιαφορία του Υπουργείου να δώσει λύση στο πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρουσιάστηκε στις δενδρώδεις καλλιέργειες εξαιτίας του παγετού.
  Ο Βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθούν άμεσα  αποζημιώσεις στους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την μειωμένη παραγωγή εξαιτίας της καρπόπτωσης και τόνισε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί πια «κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του για το θέμα των αποζημιώσεων», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι «οι δενδροκαλλιεργητές είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν γιατί τίθεται θέμα επιβίωσης».
  Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων κ. Τσαυτάρηςαποδέχτηκε την πρόταση του κ. Τζαμτζή να πάει το θέμα των αποζημιώσεων αγροτών από την καρπόπτωση στον Πρωθυπουργό.
  Ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε στον Βουλευτή ότι έχει σκοπό να οργανώσει συνάντηση άμεσα εντός της εβδομάδος, με τους συναρμόδιους για αυτό το θέμα, τον Αναπλ. Υπουργό κ.Χαρακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Μελά Δημήτριο, ώστε να  καταλήξουν σε συγκεκριμένο πόρισμα και  να το υποβάλουν στον Πρωθυπουργό.
  Στη συνέχεια, ο κ. Τζαμτζής συναντήθηκε και με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο,τον οποίο  ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη και του μετέφερε την αγανάκτηση  των αγροτών της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)