Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ “ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ”



 

Κάτι είναι και αυτό

   







 Το Τμήμα “Χαλκηδόνα- Παραλίμνη” της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας εγκαινίασε τη Τετάρτη 25 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο σημείο έναρξης της νέας οδού, στον κόμβο της Παραλίμνης.
    Ο οδικός άξονας “Χαλκηδόνα- Παραλίμνη”, που εγκαινιάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, έχει μήκος 12 περίπου χιλιομέτρων και είναι η παράκαμψη της  Πελλαίας Χώρας, η οποία  περιλαμβάνει το τμήμα από το πέρας του οικισμού της Χαλκηδόνας με κατεύθυνση προς Γιαννιτσά ως πριν από τον οικισμό της Παραλίμνης. Ο νέος οδικός άξονας έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση καθώς και Λ.Ε.Α., ενώ κατασκευάστηκε επίσης παράπλευρο οδικό δίκτυο, μήκους 6 περίπου χιλιομέτρων, ώστε να αποκατασταθεί το  υφιστάμενο αγροτικό οδικό δίκτυο και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των αγροτών στις ιδιοκτησίες τους, οι οποίες είχαν αποκλειστεί με τη διάνοιξη της νέας Εθνικής Οδού.
    Παράλληλα, κατασκευάστηκαν οι ισόπεδοι σηματοδοτούμενοι κόμβοι Πέλλας – Νέας Πέλλας και Παραλίμνης, καθώς και οι συνδέσεις αυτών με την υφιστάμενη Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Η κατασκευή των ισόπεδων κόμβων περιελάμβανε και τον ηλεκτροφωτισμό αυτών και των τεχνικών της οδού, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων και τη φύτευση των πρανών.


    Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης, ο Μητροπολίτης Έδεσσας, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ,  οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Πέλλας Ι. Ανδρίτσος, Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μ. Καράμπελα και Α. Νουσηκύρου, οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρ. Στάμκος, Έδεσσας Δημ. Γιάννου και Αλμωπίας Δημ. Πασόης και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Στρατηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Παυλίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών Γ. Παπαπροδρόμου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. Αλ. Μήλιος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Κ.Μ. και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)