Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας



 
σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Νησιωτικών μας Λουτροπόλεων με την Θεσσαλονίκη, αλλά και με όλη την βόρεια Ελλάδα.


Πολλές από τις λουτροπόλεις βρίσκονται και στα Νησιά μας, όπως τα λουτρά Ικαρίας, τα λουτρά Νισύρου, τα λουτρά της Λήμνου, τα Λουτρά της Λέσβου, τα Λουτρά της Σαμοθράκης, Κύθνου κ.λ.π.
Όλες αυτές οι λουτροπόλεις είναι παντελώς αποκλεισμένες από την Θεσσαλονίκη, το δεύτερο λιμάνι της Ελλάδας, λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Το Λουτρικό επίδομα από τον ΕΟΠΥΥ είναι μονό 150 ευρώ για την φετινή χρονιά και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα είναι ένας λουόμενος να ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη να πάει στο Λιμάνι του Πειραιά ή της Καβάλας και στην συνεχεία να επισκεφτεί την λουτρόπολη που θέλει σε κάποιο Νησί της Πατρίδας μας.
Εμείς δεν θέλουμε με αυτήν μας την ανακοίνωση να κάνουμε φτηνή πολιτική με μια καταγγελία. Απλά ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να μας ενημερώσει για αυτή την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά, με αποτέλεσμα την φυσική και οικονομική ταλαιπωρία του κόσμου που θέλει να τα επισκεφτεί.
Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των νησιών Σκόπελος, Σκιάθος και Αλόννησος που θέλουν να επισκεφτούν τις λουτροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας μέσω Θεσσαλονίκης και δεν μπορούν, και εδώ υπάρχει το απλό ερώτημα γιατί;
Καλούμε την κυβέρνηση αν θέλει να έχουμε και λίγο θεραπευτικό τουρισμό αλλά και θαλάσσιο, να βρει τον τρόπο και μάλιστα αμέσως ώστε να υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με όλα τα νησιά μας και μάλιστα όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη συχνότητα. Είναι εθνική και οικονομική ανάγκη αλλά και ανάγκη υγείας  για τους χιλιάδες λουόμενους των Ελληνικών λουτροπόλεων.

Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης 

Τήλ. 2310905164-6948948426

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)