Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Φωτογραφίζοντας τις ανθισμένες κερασιές»





           Την Κυριακή 26/4, ο Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου ποταμού «νεοSOS”, σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΒΑΡΟΣΙ» και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος PROMORIVER, διοργανώνει πεζοπορία για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, με προορισμό τις πηγές του Εδεσσαίου ποταμού, φωτογραφίζοντας την ανοιξιάτικη ύπαιθρο.

           Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 το πρωί, στην περιοχή του Αϊ – Γιώργη Βρυττών. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από το χωριό των Βρυττών και διασχίζοντας τους κερασώνες, θα φτάσουμε στις πηγές του Εδεσσαίου, αποτυπώνοντας στο φωτογραφικό φακό, τις ανθισμένες κερασιές τις ίριδες και πιθανόν, τις σπάνιες ορχιδέες που αυτήν την εποχή ανθίζουν στα υγρολίβαδα της περιοχής.
          Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε τη μαγεία του τόπου μας, βάζοντας ο καθένας την προσωπική του ματιά στη συλλογική προσπάθεια.
Παράλληλα το Κέντρο Πληροφόρησης Άγρα – Βρυττών –Νησίου, θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, ώρες 11:00 – 13:00.
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου, θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την αξία και τη σημασία των Υγροτόπων.
          Επίσης θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαριότητας και περιποίησης του περιβάλλοντος χώρου που ξεκίνησαν το Μάρτιο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ο σύλλογος θα προχωρήσει και σε εργασίες συντήρησης του κέντρου, αφού δυστυχώς, εξαιτίας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας της προηγούμενης περιόδου, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές φθορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)