Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Επείγουσα συνάντηση Γιάννη Σηφάκη για τα φλέγοντα προβλήματα στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών



Άμεση η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων

 Τον νέο Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Κύρκο επισκέφτηκαν ο Βουλευτής Πέλλας  Γιάννης Σηφάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας Ηλίας Τσιαμήτρος και ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Θωμάς Μουμτζιδέλλης για να συζητήσουν την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία  Έδεσσας και Γιαννιτσών και την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων που να ανακουφίζουν την κατάσταση.
Στην διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες που μπορούν να αντιμετωπίσουν το επείγον του προβλήματος όπως η επαναφορά των γιατρών που έχουν αποσπαστεί από τα Νοσοκομεία του Νομού και εργάζονται σε άλλες περιοχές, η δυνατότητα συγκεκριμένοι γιατροί του ΠΕΔΥ να εφημερεύουν στα νοσοκομεία της Πέλλας και να πάρουν βαθμό στο ΕΣΥ. Σοβαρή ανακούφιση μπορεί να προκαλέσει η κατάργηση των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης που τον Δεκέμβριο του 2014  ψήφισε μέσα στον Νόμο 4316/14 διάταξη που επιβάλει οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών να μην υπερβαίνουν το 9% των τακτικών εφημεριών ανά Νοσοκομείο αντί της πρόβλεψης που ίσχυε νωρίτερα να μην υπερβαίνουν το 9% των τακτικών εφημεριών   ανά ΥΠΕ. Ακόμη η άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων ( αναισθησιολόγος και μικροβιολόγος στα Γιαννιτσά, παθολόγος και παιδιάτρου στην Έδεσσα).
Μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει η άμεση πρόσληψη των ιατρών που ήταν έτοιμοι για πρόσληψη το 2010, η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί και το θέμα ήταν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ο Κος Κύρκος ζήτησε από τον Κο Τσιαμήτρο να του προσκομίσει αναλυτικά στοιχεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα ΠΕΔΥ  καθώς και προτάσεις για την λύση των προβλημάτων. Δεσμεύτηκε να επιδιώξει την καλύτερη και ταχύτερη λύση στα κυριότερα από αυτά.
Ανέφερε ότι η πληρωμή των καθυστερημένων εφημεριών στους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους  των νοσοκομείων από το 2012 ως σήμερα θα γίνει αμέσως .
Ο Κος Τσιαμήτρος  δεσμεύτηκε για την άμεση προσκόμιση των στοιχείων καθώς και για έγγραφες συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο Θωμάς Μουμτζιδέλλης ανέλυσε τα προβλήματα των γιατρών και αναφέρθηκε την υποστελέχωση των Νοσοκομείων και στην έλλειψη εργαζόμενων και υλικών.
Ο βουλευτής αφού έκανε έκκληση προς όλους να συνεργαστούν για να βρεθούν οι καλύτερες και ταχύτερες άμεσες λύσεις, δεσμεύτηκε να συζητήσει με τον Κο Υπουργό και τον Κο Αναπληρωτή Υπουργό για τα θέματα που προαναφέρθηκε ότι απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις ή κεντρικές αποφάσεις.
Ακόμη δεσμεύτηκε για την διεκδίκηση άμεσης εξασφάλισης αξονικών τομογράφων και στα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας και για την ικανοποίηση της επείγουσας απαίτηση της κοινωνίας της Πέλλας για την μετεγκατάσταση της μονάδας  τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Έδεσσας από το υπόγειο σε ισόγειο χώρο που έχει υποδειχτεί. Συνεννοήθηκε με τον Κο Διοικητή της ΥΠΕ για την από κοινού επίσκεψη στην τεχνική υπηρεσία για την επανεξέταση του κόστους της μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού.

 

 

7 σχόλια:

  1. Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΜΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΥΤΡΩΝΕΙ;ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ,ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΛΩΣΣΑ Κ.ΣΗΦΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω ο κόσμος καίγεται με τα νοσοκομεία και ο γιατρός βουλευτής δεν είναι πουθενα, ο Σηφακης δεν τον αφήνει; Το άσπρο μαύρο το βλέπεις 5:49; Αρκει να επαινεσεις θετικές πρωτοβουλίες τις κρίσιμες στιγμές; τι να σου πω; τρομερη η σκέψη σου

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΥΝΗΣΗ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΣΗΦΑΚΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΗ
      ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΔΕΣΣΑ

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ενοχλεί που βγαίνει μπροστα ο Σηφακης; ήταν σίγουρο ότι θα έβγαινε αφου χρονια πολλα έχει εμπειρίες και είναι άνθρωπος της δουλειάς και της πιάτσας

      Διαγραφή
    2. Μονοι τους αδειζοντε με την αδρανεια τους

      Διαγραφή
  3. Εσυ 5,49 τι ζορι τραβας με τονΣηφακη ,δεν βλεπεις,παρατηρεις πως ο ανθρωπος δεν τοχει,δεν κανει ,δεν ειδαμε να περνει καμια πρωτοβουλια.ας ειμαστε αντικειμενικοι τουλαχιστον! ουτε καν στο λογο δεν τοχει.ο Σηφακης σας πειραξε ,οχουυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)