Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Γιάννης Σηφάκης : Συναντήσεις με αγρότες σε Νότια, Ξιφιανή και Πρόδρομο- Νερόμυλο Συζήτησε την ανάγκη ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών και θέματα ΕΛΓΑ
Ο βουλευτής στα πλαίσια των συνεχών επαφών του για να προωθήσει την  οργάνωση των αγροτών της Πέλλας σε νέα βάση με την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών με τα κριτήρια της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης και τα ισχυρά κίνητρα που αυτή περιέχει συναντήθηκε με αγρότες σε Νότια, Ξιφιανή και Πρόδρομο- Νερόμυλο.
Οι συναντήσεις ήταν πολύωρες και ασχολήθηκαν – πέραν του θέματος της ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών- και με το σύνολο της πολιτικής στον αγροτικό τομέα, το πρόβλημα των υποδομών άρδευσης, καθώς και θέματα ΕΛΓΑ μετά τις πρόσφατες καταστροφές και την επίσκεψη στην Πέλλα του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ. Ακόμη συζητήθηκε η υπό διαβούλευση υπουργική απόφαση για την πληρωμή από τους εμπόρους μέσα σε δύο μήνες και την μείωση της φορολογίας κατά 50% στους οργανωμένους αγρότες η σε όσους παραδίδουν τα προϊόντα τους σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.
Οι αγρότες έδειξαν ενδιαφέρον να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες υπουργικές αποφάσεις και αποφασίστηκε νέα συνάντηση τους με τον βουλευτή το προσεχές διάστημα

1 σχόλιο:

  1. Σηφάκη άκουσα στη Βουλή να απαντά η υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή, ότι η μείωση του 50% της φορολογίας δεν ισχύει και δεν προτίθεται να γίνει. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός.
    Εσύ όμως με την ψήφο σου μας κατήργησες την επιστροφή του πετρελαίου και έχασα από αυτό 6 χιλιάδες ευρώ, ανέβασες το φορολογικό συντελεστή στο διπλάσιο, το ίδιο στις ασφαλιστικές εισφορές, το ίδιο στο ΦΠΑ, το ίδιο στο ηλεκτρικό ρεύμα, μας πουλάς και παραμύθι για πληρωμή σε 2 μήνες, όταν υπάρχει νομός του κράτους που λέει σε ένα μήνα αλλά δεν εφαρμόζεται.
    Η οργάνωση των αγροτών δεν είναι θέμα δικό σου. Θέμα δικό σου είναι να ψηφίζεις σωστά και να τηρείς αυτά που λες και αυτά που έλεγες πριν την ψήφιση του δημοψηφίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή