Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Χρήστος Μπάτσης Τραγούδια μίσους στα πανηγύρια των χωριών (VIDEO)



ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ



Στη  συνεδρίαση    του  Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας τη Τετάρτη  , ο Χρήστος Μπάτσης, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου και που ανήκει ανήκει στο "σκληρό πυρήνα της ομάδας των διαφωνούντων", προχώρησε σε δημόσια καταγγελία  για άτομα που εκμεταλλεύονται τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις  για να περνάνε  θέσεις της ΦΥΡΟΜ μέσα από αλυτρωτικά τραγούδια. Διένειμε μάλιστα  Φυλλάδια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Μακεδονικών Συλλόγων, με τα τραγούδια αυτά.
Ο Χρ.Μπάτσης, ππου είναι και Πρόεδρος του Πολιτ.Συλλόγου Προμάχων,  κατήγγειλε «τραγελαφικές , όπως τις χαρακτήρισε, καταστάσεις   που συμβαίνουν στο χώρο με τα τραγούδια μίσους κατά των Ελλήνων που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στα τοπικά πανηγύρια και τις εκδηλώσεις και κάλεσε τους Έλληνες να επαγρυπνούν!
Ζήτησε δημόσια την παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας και αναφέρθηκε στις επικίνδυνες διαστάσεις που παίρνει το θέμα το τελευταίο διάστημα στο χώρο της νεολαίας!!
Την έξαρση την απέδωσε κυρίως στο διαδίκτυο όπου υπάρχουν τα   συγκεκριμένα τραγούδια . ο ίδιος κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές από φανατικούς οπαδούς των τραγουδιών .
Μαζί του συμφώνησαν ο Δήμαρχος , ο Σίμος Σωτηριάδης και ορισμένοι ακόμα άλλοι σύμβουλοι

9 σχόλια:

  1. Αρχισαν και οι απειλες μαλιστα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο κ. μπατση και εσυ εγινες ο καλυτερος διαφημιστης των τραγουδιών. συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ 'Μοκεδόνες" τα πλανεμένα πρόβατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Μπάτση που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη δικτατορία του Μεταξά και ζητάς τη παρέμβαση της πολιτείας για την απαγορευση των τραγουδιών της γλώσσας σου κιόλας???? να μας πεις πότε θα γίνει και η ομαδική ορκομωσία να έρθουμε όλοι σαν δε ντρέπεστε λεω εγώ .Αυτό το τρόπο βρήκες για να γλείψεις το δήμαρχο και τον προεδρο μη χε για καμιά καρέκλα???? και καλά ο ένας είναι από αλλού εσύ και ο μεγάλος που δε μιλάτε ούτε Ελληνικά καθαρά??? Πίσω από κάθε τραγούδι που λές υπάρχει και πόνος για μια ιστορία που δε διαβάσαμε πουθενά ,αλλά και δε θέλαμε να ασχοληθούμε ποτέ και καθόλου.Καί πιστεύω πως και εσύ ακόμα τα σιγοτραγουδάς από μέσα σου γιατί είναι στη γλώσσα της καρδιάς σου!! όπως το Σλούσαμ κάκ σούματ σούμητε...που τραγουδιέται ακόμα από τουρκοκρατίας.. και αναρωτιέσε ακόμα γιατί δεν ένιωσες και δε διάβασες σπουδαίους λογοτέχνες σαν το Στρατή Μυριβήλη που το πιεριέγραψε τόσο ζωντανα στο Ζάβαλη Μάικω στη Ζωή εν Τάφω ????? ΤΙ ΕΙΣΑΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δούμε από που θα πάρουνε ψήφους αυτοί που συμφωνούν .Σίγουρα από τούς πόντιους που αυτό θέλουν και επαγρυπνούν ΜΠΆΤΣΗ . Να γίνεις εσύ ξένος στό τόπο σου ..και ξέρεις δένδρο χωρίς ρίζες τι παθαίνει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως οι ριζες των μακεδονων ειναι ελληνικες.και σαφως υπαρχουν κι αλλοι διγλωσσοι πληθυσμοι και αντιστοιχα τραγουδια οχι ομως με λογια που εκφραζουν αλυτρωτισμο.το προβλημα δεν ειναι η γλωσσα αλλα το τι επιδιωκουν να περασουν μεσα απο αυτη..Χρηστο Μπατση μπραβο για το θαρρος σου..ενας ελλην βλαχοφωνος

      Διαγραφή
  6. Θηριοπετρα δύναμη ελάτε όλοι
    μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια Χρήστο! Σε πάρα πολλά διαφωνώ μαζί σου, αλλά για αυτό σε συγχαίρω!! Χαλάς τη σούπα στους ανθέλληνες οι οποίοι φάγανε τη βουλγάρικη προπαγάνδα με ρίζες από το 1840. Έχοντας ως όχημα την εντόπικη διάλεκτο θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας..Διαβάστε λίγο ιστορία, όχι μόνο από Έλληνες ιστορικούς αλλά από ξένους. Ποιοί ήταν οι πολεμιστές του Μακεδονικού Αγώνα; Πάρα πολλοί δίγλωσσοι Έλληνες ή και μόνο σλαβόφωνοι. Το αίμα τους όμως και η συνείδησή τους Ελληνικά! Εάν δεν ήταν οι εντόπιοι Έλληνες, οι Μακεδόνες δηλαδή αφού κατοικούσαν στην Μακεδονία κανένας Μακεδονικός Αγώνας δεν θα πετύχαινε.
    Δυστυχώς ο Τσίπρας με τις Πρέσπες έκανε μεγάλη ζημιά.Γι'αυτό πρέπει να επαγρυπνούμε όλοι και κυρίως οι ντόπιοι.Ναι στα εντόπικα τραγούδια με λόγια, ΟΧΙ στα σκοπιανά προπαγανδιστικά.
    Και να μην ξεχνάμε τα τελευταία λόγια του Καπετάν Κώττα, του σλαβόφωνου Μακεδονομάχου μας, πριν τον κρεμάσουν:
    " Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσια! " δηλαδή Να ζήσει η Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)