Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση Προυσαλιωτών στην Πολυκάρπη





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση  Προσαλιωτών που έγινε στην Πολυκάρπη την Κυριακή . Τιμώμενο πρόσωπο ο Μητροπολίτης Προύσης κκ Ελπιδοφόρος .





Το πρωί  τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Πολυκάρπης και επιμνημόσυνη δέηση για τους Προυσαλιώτες προεξάρχοντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία στη μνήμη των προγόνων τους.   ΣΤΗΝ  συνέχεια  έγινε  εκδήλωση στην ανακαινισμένη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου . Απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος , ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των προσφύγων , ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι και η γυναίκα του είναι Μικρασιάτισα. Προσπάθησε να δικαιολογήσει την επαναφορά του προσανατολισμού των εκδηλώσεων  από τον π. Κων/νο Χοραζάνη , γιατί ο Δήμος είχε άλλες απόψεις, λέγοντας ότι ο « π. Κωνσταντίνος ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων και στην αγωνία  του έκανε παραπάνω πράγματα . Σε τέτοιες συνθήκες είναι φυσικό να γίνονται και λάθη . Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει όλους. »
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης  ευχαρίστησε όλους για την μεγάλη υποδοχή που του επιφύλαξαν .  Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Ιερέα του χωριού π. Κωνσταντίνο Χοροζάνη  .Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων
Ο πρώην Ευωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης , ο οποίος είχε διαθέσει αντικείμενα από την προσωπική του Συλλογή  για να εκτεθούν  στην εκδήλωση , μίλησε με θέμα   «Η ΠΡΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ. »

Εμφανίστηκαν η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα των Προυσαλιωτών Καβάλας, η Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυκάρπης «Ο Αριστοτέλης». Παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Σηφάκης , της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης , από το δημοτικό  δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας ΟΙ: Σίμος Σωτηριάδης  και Γιάννης  Γιάννης Ρώσσης και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Σταμενίτης

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δάσκαλος Θεόδωρος Χαρανίδης 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ξενάγησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο στα Λουτρά Πόζαρ, όπου είχε την ευκαιρία να του μιλήσει για την περιοχή μας και του παρέθεσε γεύμα.
Στην εκδήλωση βοήθησαν και πολλοί εθελοντές. 







 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)