Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Μέγας Διδάσκαλος - Άριστος Μαθητής» στο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών




Με μια εκδήλωση– αφιέρωμα στον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του τον Αριστοτέλη, πραγματοποιείται ,η δεύτερη στη σειρά ,των επτά  εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης:
«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα»








Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα και  είναι αφιερωμένη στην εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο μέγα διδάσκαλό του τον Αριστοτέλη, τον μεγαλύτερο φιλόσοφο όλων των εποχών, και έχει τίτλο: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Μέγας Διδάσκαλος – Άριστος Μαθητής».
Η συγκεκριμένη δράση προβολής της Περιφέρειας περιλαμβάνει εκτός από τις επτά εκδηλώσεις, τη δημιουργία θεματικών video, την παρουσίαση εκθεσιακών φωτογραφιών και την παραγωγή ειδικών δώρων (προτομές και foglio φωτογραφιών), αφιερωμένων στις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του τον Αριστοτέλη. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, ενώ η δράση αυτή προγραμματίζεται να προβληθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καθώς και σε στοχευμένες αγορές – στόχους στο εξωτερικό.
Το πρόγραμμα της δεύτερης αυτής εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες – εισηγήσεις από την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας με θέμα «Αιγές – Η βασιλική καθέδρα των Μακεδόνων, από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας με τίτλο «Η Τουριστική Ετοιμότητα της Ημαθίας» και από τον κ. Γεώργιο Μελίκη με τίτλο «Η επιβίωση της παράδοσης στην Ημαθία». Στη συνέχεια θα υπάρξει ξενάγηση στο νέο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών από την κα Κοτταρίδη Αγγελική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)