Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Οι επιδημιολόγοι «μίλησαν»: Έκρηξη διασωληνωμένων τις επόμενες 7 ημέρες

Οι επιδημιολόγοι «μίλησαν»: Έκρηξη διασωληνωμένων τις επόμενες 7 ημέρες

Η ευρεία σύσκεψη επιδημιολόγων έδειξε ότι βαδίζουμε σε άνω των 700 διασωληνωμένων τις επόμενες 7 ημέρες.

Σήμα κινδύνου από τους επιδημιολόγους της χώρας με τα νεότερα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους να «δείχνουν» προς ένα «κόκκινο» επταήμερο με πάνω από 700 διασωληνωμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, τα δεδομένα που ανέλυσαν την Τετάρτη οι ειδικοί ήταν άκρως ανησυχητικά καθώς αναμένουν πάνω από 700 (!) διασωληνωμένους τις επόμενες ημέρες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε αριθμό νέων θανάτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές του iEidiseis, μέλη της Επιτροπής, «ακόμη δεν έχουμε δει την κορύφωση στην πίεση στο σύστημα Υγείας» προσθέτοντας ότι οι επόμενες 7 με 10 ημέρες η δημόσια Υγεία θα δεχτεί μια πρωτόγνωρη πίεση.

Την ίδια στιγμή και ο Δημήτρης Σαρηγιάννης στις σημερινές του δηλώσεις σημείωσε ότι αναμένουμε αποκαρδιωτικά στοιχεία με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 3.600. «Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Ακόμη και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να γίνει άρση των μέτρων τις επόμενες 14 ημέρες.

Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Δραματική τόνοι από Κικίλια

Το στίγμα πάντως για το που βρισκόμαστε έδωσε με δραματικούς τόνους ο υπουργός Υγείας λέγοντας με νόημα ότι «βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου και ο αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση έκτακτου ανάγκης σχετικά με το ΕΣΥ».

Παράλληλα, τόνισε ότι «στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το λοιπό προσωπικό, οι Διοικητές των Νοσοκομείων, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, δίνουν καθημερινά μία συγκλονιστική μάχη πέρα και πάνω από τις δυνάμεις τους και έχουν τον αμέριστο σεβασμό όλων μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση και είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά» και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επίταξη ιατρών αν μέχρι την Παρασκευή «δεν ανταποκριθούν 200 στο κάλεσμά μας».

200 διακομιδές κάθε ημέρα στα νοσοκομεία 

Από την πλευρά του ο Ν. Παπαευσταθίου, Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ανέφερε ότι «περισσότεροι από 200 συνάνθρωποί μας κάθε μέρα διακομίζονται με ασθενοφόρα με Covid-19 σε Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες διακομιδές για non Covid ασθενείς φτάνουν περίπου τις 500-600» και συμπλήρωσε:

«Τα νούμερα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Αν τα συνδυάσουμε και με τον αριθμό των εισαγωγών που γίνονται στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και τα οποία κυμαίνονται σε ένα μέσο όρο περίπου 140 εισαγωγές την ημέρα, καταλαβαίνουμε ότι είναι μία δύσκολη εξίσωση και τόσο το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων, όσο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, προσπαθούν να κρατήσου ισορροπίες και μέχρι στιγμής, παρόλο που η κατάσταση είναι δύσκολη, θα τη χαρακτηρίζαμε διαχειρίσιμη». 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Κούλης.
    Ένα χρόνο λοκνταουν και σπάει όλα ρεκόρ.
    Απλά Κούλης.
    Τεράστιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)