Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

«Γαλάζιοι» εμβολιασμοί: Παραδοχή Χαρδαλιά ότι το σύστημα δεν είναι αδιάβλητο

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

 

Στη Βουλή ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους παράνομους εμβολιασμούς «γαλάζιων» στελεχών.

Το γεγονός ότι το σύστημα επιτήρησης των εμβολιασμών δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τις επανειλημμένες περιπτώσεις προσώπων που εμβολιάζονται εκτός σειράς, όπως συνέβη με τα γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι για να αποτραπούν όλες οι εξαιρέσεις θα χρειαζόταν «ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή».

HARDALIAS BOULH

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην Ολομέλεια της Βουλής παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει τις παραβιάσεις. Ταυτόχρονα επιχείρησε να υποβαθμίσει το εύρος των παραβιάσεων από στελέχη της ΝΔ τονίζοντας ότι οι περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς είναι «3, 4 ή 5» και αποτελούν «απόλυτη εξαίρεση».

Στον αντίποδα, όμως, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 24 περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς και ζήτησε να διωχθούν δικαστικά οι υπεύθυνοι. Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι «αμείλικτη» στο θέμα και δεν θα κάνει «βήμα πίσω» αλλά δεν ανακοίνωσε εάν σχεδιάζει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Νωρίτερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όπου ανέφερε ότι εκτός από τα γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης, εμβολιάστηκε εκτός σειράς και ο Περιφερειάρχεης Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη ενώ καταγράφηκαν και άλλοι εμβολιασμοί εκτός σειράς στο νοσοκομείο Σωτηρία αλλά και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη τον Δεκέμβριο.

Πηγή:ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21