Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021


Θεοδώρα Τζάκρη: «Ανέμελη» με τις ανάγκες των πολιτών, επιμελής με τα συμφέροντα των  μεγαλοεπιχειρηματιών η κυβέρνηση της ΝΔ

 

Ανακοίνωση της βουλευτή για τη διακοπή παροχής των σχολικών γευμάτων

 

Καθημερινά, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε τις τύχες της χώρας, η τύχη των πολιτών μοιάζει να τους έχει εγκαταλείψει.

Μια γαλάζια λαίλαπα αποδόμησης κάθε καλού μέτρου κοινωνικής πρόνοιας εξελίσσεται απρόσκοπτα και παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η κυβέρνηση θεωρεί τη Δημόσια Παιδεία και τα δημόσια σχολεία αναγκαίο κακό.

Η κ. Κεραμέως βαδίζει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της σε αυτόν τον δρόμο της νεοφιλελεύθερης «ανεμελιάς», αφήνοντας τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές, χωρίς βιβλία, χωρίς αίθουσες, χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με μάσκες σεντόνια και παγούρια μινιόν εν μέσω πανδημίας και, εσχάτως, χωρίς σχολικά γεύματα.

Μετά από πολλές πιέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το Υπουργείο διατήρησε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και το 2020, χωρίς βέβαια να διευρύνει την εφαρμογή του, όπως προβλεπόταν.

Η σημερινή διακοπή του προγράμματος έρχεται ως αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης και της ανεπάρκειας της Υπουργού Παιδείας και στερεί 185.000 γεύματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες 1.266 σχολείων όλης της χώρας και 15 σχολείων της Πέλλας και σε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και αβεβαιότητας.

Οι μαθητές και οι γονείς τους αξίζουν καλύτερα.

Η κ. Κεραμέως οφείλει να βρει άμεσα λύση στο χάος που η ίδια προκάλεσε ή επιτέλους να παραιτηθεί και να απαλλάξει τους πολίτες από την παρουσία της.

 

Κυρία Υπουργέ, ως εδώ και μη παρέκει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)