Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Σε νέα υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος εμπλέκεται ο Γ. Παπαντωνίου

Σε νέα υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος εμπλέκεται ο Γ. Παπαντωνίου
Αφέθηκε ελεύθερος μετά τη συμπληρωματική του απολογία για την υπόθεση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Στα χέρια της ανακρίτριας έφτασε, όμως, νέα δικογραφία για τον πρώην υπουργό για εικονική πώληση σπιτιού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου, που κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Τόλια.

Τόσο ο κ. Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ο επιχειρηματίας φίλος του Ανδρέας Μπάρδης κλήθηκαν να μιλήσουν για υπόθεση που αφορά σε δωροδοκία περίπου 2,5 εκ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Νέα δικογραφία για τη βίλα του Παπαντωνίου

Στο μεταξύ, μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προερχόμενο από δωροδοκία. Η υπόθεση αφορά στην αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών.

Ο κ. Παπαντωνίου πάντως αρνείται την κατηγορία, ενώ ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακοπουλος δήλωσε: «Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

DIKASTIKO.GR

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21