Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Στον «αέρα» τα self test: «Μπλόκο» σε δεύτερη εταιρεία

Στον «αέρα» τα self test: «Μπλόκο» σε δεύτερη εταιρεία

 

Νέα εμπλοκή προκύπτει στα self test και πιθανώς να σημειωθούν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις μέχρι το Πάσχα, καθώς δεύτερη εταιρεία φέρεται ότι δεν τηρεί όλα τα κριτήρια.

«Φρένο» στη παράδοση των self test μέχρι το Πάσχα βάζει νέα εμπλοκή, ύστερα από προσφυγή εταιρείας, η οποία πηγαίνει ανταγωνιστή στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εταιρεία που αντιπροσωπεύει το κινεζικό τεστ έχει στραφεί εναντίον άλλης επιχείρησης που έχει επιλεγεί και προσφέρει τα ίδια τεστ 30 λεπτά φθηνότερα.

Η πρώτη εταιρεία έχει προσφύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ενώ υποστηρίζει ότι η επιχείρηση που έχει πάρει την ανάθεση, όχι κατευθείαν από το εργοστάσιο, αλλά από έναν ενδιάμεσο, δεν έχει την έγκριση του εργοστασίου.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη προσφυγή ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη από άλλη εταιρεία που υποστηρίζει ότι ένας άλλος μειοδότης στο δεύτερο κύμα του διαγωνισμού, κατέθεσε εκπρόθεσμα την προσφορά του.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που συμβεί κάτι τέτοιο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και τα self test δεν θα φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία μέχρι το Πάσχα.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προκηρύξει και τρίτο διαγωνισμό, ώστε να αποφύγει τα οποιαδήποτε προβλήματα και καθυστερήσεις

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για δεύτερη εμπλοκή στο διαγωνισμό των self test, καθώς όπως είχε αναφέρει το iEidiseis.gr υπήρξε αδυναμία από μια εκ των δυο εταιρειών να παραδώσει τον αριθμό των τεστ που έχει υπογράψει.

Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr ανέφερε τα εξής:

«Το ρεπορτάζ στις φαρμακαποθήκες αποκαλύπτει περισσότερα και πιο αναλυτικά στοιχεία. Έγιναν λοιπόν δύο διαγωνισμοί. Στον πρώτο, για τα 10 εκατομμύρια πρώτα self tests, έχουν παραδοθεί ήδη τα 7 εκατομμύρια μέσα στις 7 πρώτες ημέρες από τη υπογραφή, όπως προέβλεπε η σύμβαση. Και είναι στον «αέρα» τα 3 εκατομμύρια από την «ένοχη» εταιρεία που το Σάββατο κηρύχθηκε εν πολλοίς σε αδυναμία να εκπληρώσει τους χρόνους.

Στο δεύτερο διαγωνισμό για άλλα 10 εκατομμύρια κομμάτια που έγινε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και για τον οποίο δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση, τα 2,5 εκατομμύρια τεστ καταχωρήθηκαν σε εταιρεία που όπως όλα δείχνουν, είναι σε θέση να παραδώσει μέσα σε μια εβδομάδα. Αλλά τα υπόλοιπα 7,5 εκατομμύρια κατοχυρώθηκαν -σύμφωνα με την πηγή μας- σε εταιρεία που μάλλον δεν μπορεί να εκπληρώσει την άμεση χρονική παράδοση (των 7 ημερών). Το τι θα συμβεί τελικά δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή διότι έχουν γίνει ενστάσεις από άλλους συμμετέχοντες στο δεύτερο διαγωνισμό και ίσως να σωθεί η παρτίδα” μέσω αυτών… Να κατοχυρωθεί δηλαδή σε άλλους ο διαγωνισμός (ως προς ένα μέρος του)».

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Μήπως ξέρουμε τι εμβόλιο έκανε ο Καλογρίτσας;
    Αρρώστησε βαριά έχει παρενέργειες και δεν μπορεί να πάει για κατάθεση στην προανακριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)