Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Γυμναστήρια: Γρίφος το άνοιγμά τους

Γυμναστήρια: Γρίφος το άνοιγμά τους

 

Δεν ανοίγουν στις 17 του μηνός, τελικά, τα γυμναστήρια, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κατά τις οποίες, επίσης, ο εμβολιασμός δε θα είναι προϋπόθεση για την είσοδο.

Απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξουν τα γυμναστήρια στις 17 Μαΐου και μόνο για όσους έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όπως είχε δηλώσει (ΕΡΤ) ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία τους για όλους τους πολίτες, μία εβδομάδα αργότερα, στις 24 Μαΐου, μετέδωσε ο Τ/Σ ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως και κατά τη χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, «η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες», κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί και που, προφανώς, ελήφθη υπόψιν.

Όπως σημείωσε σήμερα (Πρώτο Πρόγραμμα) και ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημήτρης Παρασκευής, «σίγουρα θα δούμε να υπάρχουν προνόμια για τους εμβολιασμένους, αλλά είναι κάτι που το βλέπουμε με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία, ώστε να υπάρχει μία δικαιοσύνη, δεδομένου ότι ακόμη δεν είναι δυνατή η πρόσβαση για όλους στον εμβολιασμό».

Τις προηγούμενες μέρες, παράγοντες του κλάδου είχαν πληροφορήσει το iEidiseis πως και οι ίδιοι τάσσονταν κατά του «πάσου» μόνο για εμβολιασμένους, στις συζητήσεις που είχαν με τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ανέφεραν πως οι ημερομηνίες υπό συζήτηση ήταν για το διάστημα από τις 17 του μηνός και ύστερα. 

«Με δεδομένο ότι διανύουμε τον έβδομο μήνα του δεύτερου κύκλου υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων με απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και το γεγονός ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ενδεχόμενη επαναλειτουργία των γυμναστηρίων θα ακολουθήσουν οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος, το επιχειρηματικό μέλλον του κλάδου καθίσταται εξαιρετικά δυσοίωνο», σημείωσε αρακτηριστικά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων σε ανακοίνωση του.

Σε κάθε περίπτωση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή το εάν θα είναι απαραίτητες οι μάσκες, για παράδειγμα, καθώς και το πόσα άτομα θα μπορούν να γυμνάζονται ανά τ.μ. αναμένεται να αποφασιστούν από την Επιτροπή των Ειδικών

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, καθ'οσα είχε δηλώσει προχθές ο κ. Γεωργιάδης.

Συνεχίζεται η απαγόρευση μουσικής, «ανοίγουν» οι μετακινήσεις

Εξάλλου, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε, απόψε, πως απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐου, με το ζήτημα να παραπέμπεται στο επόμενο διάστημα.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά, που ξεκινούν από την Παρασκευή 14 Μαΐου, θα απαιτείται για το ταξίδι είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού (μοριακό, rapid ή self test), κατά την ίδια πηγή. Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Πηγή: ieidiseis.gr  με πληροφορίες από το ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)