Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Πυρ και μανία ο Χ. Μπάτσης με Αρχιμανδρίτη Νικ. Τσαρκνιά και υπουργείο Πολιτισμού



 

 

 

 

 

 

 

 

 ΜΥΔΡΟΥΣ εξαπολύει ο δήμαρχος  Αλμωπίας  Χρ. Μπάτσης κατά του υπουργείου πολιτισμού για την αναγνώριση ΑΜΚΕ «Μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία.

Σε ανάρτησή του καταφέρεται κατά του Υπουργείου , αλλά και κατά του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Τσαρκνιά , για τον οποίο εγκαλεί τους αρμόδιους για τον ρόλο που παίζει.

 

 

 

Η  ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:

 

 

Με λύπη μου ενημερώθηκα στις 12/5/2021 σχετικά με την αναγνώριση μιας ΑΜΚΕ  που εδρεύει στην Αριδαία από το Υπουργείο Πολιτισμού.

  Ψάχνοντας να μάθω, είδα ότι στη σελίδα 35 και με κωδικό 1704 υπάρχει έγκριση για έναν φορέα που αναφέρεται ως «Μακεδονική κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας», χωρίς τίποτα άλλο.

  Ψάχνοντας όμως λίγο παραπάνω, είδα ότι αυτή η ΑΜΚΕ εκπροσωπείται και υπάρχει αλληλογραφία με τον Αρχιμανδρίτη Νίκοδημο Νικολαο Τσαρκνιά NPO της KRSTE MISIRKOV.

  Οπότε από την πρώτη στιγμή γεννήθηκαν και κάποια ερωτήματα.

  Δεν έψαξε κανείς να μάθει τι εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης.                         

  Πότε έγινε η αίτηση και από ποιο όνομα.                      Από ποιον ή ποιους ελέγχθηκε η αίτηση.                      Συγκεκριμένα η αίτηση που κατατέθηκε ηλεκτρονικά σε τι αναφέρεται;

  Π.χ. διάδοση μητρικής γλώσσας και έγινε δεκτή;

 Αν παρόλα αυτά,με  τι  μελέτη, που βασίστηκαν οι υπάλληλοι αυτοί και έδωσαν μία τέτοια έγκριση;

 Έχουν γνώση της κατάστασης και των προβλημάτων που θα φέρει μία τέτοια έγκριση;

  Επειδή προκύπτουν πάρα πολλά ερωτήματα, το θέμα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά. Γιατί, αν υπήρχε παραπλάνηση του υπουργείου, πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση και σίγουρα να μην χρηματοδοτείται μία ΑΜΚΕ που δεν αγαπάει το Έθνος και την Ελλάδα.

  Σε ότι με αφορά, η γνώμη μου είναι ότι δεν δίνεις  έγκριση, η χρηματοδότηση σε οτιδήποτε, δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία ενός Εθνους. Διαφωνώ με την απόφαση και όποιον την υποστηρίζει. Πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά η υπόθεση και αν έχουν γίνει λάθη σκοπίμως ή επίτηδες να αποδοθούν και οι ευθύνες.

  Τώρα απαιτείται σοβαρότητα και ενότητα από όλους. Δεν πρέπει να γίνουν άλλα λάθη στο συγκεκριμένο θέμα. Θέλω να πιστεύω ότι έγιναν μία φορά και δεν θα συνεχιστούν.

 

  Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 


 

 

12 σχόλια:

  1. Κακώς ωρύεται ο δήμαρχος Αριδαιας, την στιγμή που και η ΑΜΚΕ αλλά και η εγγραφή της στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων είναι νομιμοτατες! Η άρνηση εγγραφής της ΑΜΚΕ "Κρστε Μισιρκοβ" θα ήταν μια κραυγαλέα περίπτωση αποκλεισμού και αρνητικών διακρίσεων κατά Ελλήνων πολιτών που έχουν και υπερασπίζονται την μητρική τους γλώσσα και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Άλλωστε, δεν πρόκειται για αναγνώριση εθνικής μειονότητας, διότι το ΥΠ.ΠΟ.Α. δεν είναι αρμόδιο για τέτοιου είδους αναγνωρίσεις, παρά μόνο η Βουλή των Ελλήνων. Τζάμπα οι φωνάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπάρχει καμία γλώσσα που λέγεται μακεδονική...η μακεδονική υπήρχε επί Μεγ Αλεξάνδρου ως διάλεκτος της ελληνικής της εποχής. Αυτά όμως αφορούν τους Έλληνες όχι τους Σλαύους.Οι σκοπιανοί μιλάνε διάλεκτο σλαυική..στην Ελλάδα δεν υπάρχει μειονότητα πέρα της μουσουλμανικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι Σκοπιανοί, παιδί μου, είναι Βόρειομακεδόνες.
      Θα σέβεσαι τους νόμους του κράτους και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών όπως είπε ο κ. Δένδιας.
      Πες τώρα: Ζήτωο φίλος και γείτονας Ζάεφ!
      Τρεις φορές.

      Διαγραφή
    2. Βόμβα στα Σκόπια : Δεν έχουμε αρχαία ή μεσαιωνική ιστορία – Μας δημιούργησε η γεωπολιτική
      «Υπάρχουν μόνο δύο χώρες στα Βαλκάνια χωρίς μεσαιωνική ιστορική κληρονομιά: είναι οι σύγχρονες χώρες Σλοβενία και Βόρεια Μακεδονία» τονίζει σε άρθρο-βόμβα ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της τότε πΓΔΜ Ντένκο Μαλέσκι

      Η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει μεσαιωνική και αρχαία κληρονομιά και το «μακεδονικό» έθνος το δημιούργησε η γεωπολιτική, τονίζει ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Ντένκο Μαλέσκι σε άρθρο του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES.


      https://www.in.gr/2021/03/17/politics/vomva-sta-skopia-den-exoume-arxaia-mesaioniki-istoria-mas-dimiourgise-geopolitiki/

      Διαγραφή
  3. Όσο και να προσπαθήσει ο Μπάτσης δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα του σε όλους τους τομείς με εθνικιστικές κορώνες. Το έπαιξε μακεδονομάχος στις εκλογές και κορόιδεψε τον κόσμο. Σαν καλός και υπάκουος δεξιός νεοδημοκράτης βγάζει τον σκασμό και δεν βγάζει μιλιά με τις κολοτούμπες της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης για το μακεδονικό. Τώρα φωνάζει και τα βάζει με τον Τσαρκνιά. Ας διευθετήσει πρώτα το κυκλοφοριακό με τις ηλιθιότητες του με τους πεζόδρομους και ας αφήσει το μακεδονικό να το χειριστούν άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα σας περασει, καλου κακου παρτε και κανενα αναβραζον δισκιον.

    Ηλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπααα άκυρο μπαρτσετ τζάμπα τα πανηγύρια χτες

      Διαγραφή
  5. Σιγά ρε Σαμάνδη! Σε λίγο θα τον κάνεις και πατριάρχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε καλύτερα το κείμενο ρατσιστή . Ο Μπάτσης δηλ πως τον λέει;

      Διαγραφή
  6. Ακόμα ζει ο τραγοπαπας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην λες έτσι τον Ιερώνυμο.
      Δεν είναι ωραίο.

      Διαγραφή

(3)