Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και οι ανοιχτές σοβαρές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και οι ανοιχτές σοβαρές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Κάτια Νιάκαρη
Της Κάτιας Νιάκαρη

Άτομα με σκληρή προσωπικότητα, αντικοινωνικά και παραβατικά χαρακτηρίζονται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι δολοφόνοι της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά.

Οι αναλυτές του τμήματος ανθρωποκτονιών επιχειρούν μα σκιαγραφησουν το προφίλ των 3 -τουλάχιστον - δραστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρόκειται για άτομα που έχουν προχωρήσει σε ληστείες και αλλες φορες καταδεικνύοντας ιδιαίτερη βιαιότητα.

Ο τρόπος δράσης τους, τους κατατάσσει σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση στην κατηγορία «3» των δραστών .

Σε αυτούς δηλαδή που επιδιώκουν οι ένοικοι των σπιτιών που έχουν στοχοποιήσει να βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Για αυτό άλλωστε θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο να τους παρακολουθούσαν.

Αν και είναι αρκετά τα περιστατικά με βασανισμούς και δολοφονίες ανήμπορων κυρίως ανθρώπων με στόχο τη ληστεία, σε αυτή την περίπτωση προκαλεί ιδιαίτερο αποτροπιασμό.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «το να σκοτώσεις μια μαμά μπροστά σε ένα βρέφος, σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος χωρίς καθόλου αισθήματα», ιδιαίτερα όταν έχει επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος, αυτός της ληστείας.

Μάλιστα, για να πετύχουν τον σκοπό τους δεν δίστασαν να σημαδέψουν ακόμα και το μωρό που ήταν στην κούνια του, απειλώντας πως θα το σκοτώσουν.

Ειδική ομάδα του τμήματος ανθρωποκτονιών έχει συσταθεί με στόχο να ερευνήσει αποκλειστικά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναζητώντας οποιαδήποτε σοβαρή πληροφορία για τους δράστες του στυγερού εγκλήματος με ΚΥΑ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, επικηρύχθηκαν έναντι 300.000 ευρώ.

Αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν οπτικό υλικό που θα τους βοηθήσει να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των δραστών ενώ σημαντικές θεωρούνται και οι έρευνες στη μεζονέτα αλλά και στα ρούχα τόσο της 20χρονης όσο και του συζύγου της που ενδεχομένως να αποδώσουν γενετικό υλικό των δραστών.

Ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας κατάφερε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τον σωματότυπο των δραστών.

«Με ρωτούσαν συνέχεια πού είναι τα λεφτά. Τους είπαμε που έχουμε τα λεφτά και τους παρακαλούσαμε να μην μας σκοτώσουν. Ουρλιάζαμε και το μωρό έκλαιγε».

Το μεγάλο «στοίχημα» για το τμήμα ανθρωποκτονιών είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποθέσεις ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποιες χαρακτηρίζονται πολύ απαιτητικές - αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει να διατηρήσει την αποτελεσματικότητά του και σε παλιότερες υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Όπως, για παράδειγμα, την υπόθεση δολοφονίας του 53χρονου στη Ζάκυνθο στις 7 Μαΐου, εκεί όπου βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Ακόμα μια «απαιτητική» υποθέση δολοφονίας. απόρροιας συμβολαίου θανάτου, είναι και η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου, ενώ ανεξιχνίαστη παραμένει και η δολοφονία της 38χρονης Κινέζας, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στις 29 Δεκεμβρίου μέσα σε βαλίτσα που ήταν πεταμένη στα Βίλια κι είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)