Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Προκλητικός ο Αναγνωστόπουλος: «Την Καρολάιν την αγαπούσα και την αγαπώ – Ποτέ δεν είχα σκοπό να τη βλάψω»

 

«Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου» είπε απευθυνόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν ρωτήθηκε για τη θέση του σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αγαπά τη γυναίκα που όπως έχει ομολογήσει σκότωσε: «Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα» είπε.

Ο διάλογος με τον Πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.
Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε κατάσταση βρασμού?
Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη, κανένα όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου λίγο μετά τις 8. 30 το πρωί.

Ο 34χρονος συνοδευόταν από τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φορούσε χειροπέδες πισθάγκωνα.

«Αγώνας δρόμου να βρεθεί αίθουσα»

Στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση καθώς νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για την συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη», τόνισε η πρόεδρος.

Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο κατηγορούμενος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Κάρολαϊν, η γειτόνισσα και άλλοι.

Το εύρημα του ρολογιού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος που δηλώθηκε από τον πιλότο ως ληστεία, καθώς από αυτό προέκυψε πως η Κάρολαϊν κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη “διαδικασία μηχανισμού του θανάτου”. Η ανάλυση των δεδομένων του ρολογιού καταρρίπτει, σύμφωνα με την δικογραφία, όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί έντονης φιλονικίας που προηγήθηκε του εγκλήματος και περί “ψυχικού βρασμού” υπό τον οποίο έδρασε.

Στον κατάλογο των μαρτύρων είναι και οι γονείς της 20χρονης, οι οποίοι ωστόσο πιθανότατα δεν θα σταθούν απέναντι τον 34χρονο και θα εκπροσωπηθούν από τον συνήγορό τους. Οι λόγοι που θα τους κρατήσουν μακριά από τη δικαστική αίθουσα είναι τα κινητικά προβλήματα που έχει ο πατέρας της Κάρολαϊν και η σύσταση ειδικών στη μητέρα της να μην αντιμετωπίσει τον δολοφόνο της κόρης της, ώστε να μην φορτιστεί ψυχικά για να μπορεί να προσφέρει ηρεμία στην μόλις δύο ετών εγγονή της που μένει μαζί τους…

Πηγή: topontiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)