Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Πολύωρη η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη

 

Δεκατέσσερις ώρες κατάθεση και υπόμνημα 120 σελίδων έδωσε χθες η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου.

Υπερασπιζόμενη την απόλυτη αθωότητα της και την βαθιά της αφοσίωση στο εισαγγελικό της έργο είπε τη δική της αλήθεια για όλες τις συνεχείς προσπάθειες σπίλωσης της ίδιας και των συνεργατών της από τα πολιτικά πρόσωπα που τόλμησε να διερευνήσει ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία σε βάρος της από μέλη της κυβέρνησης και ΜΜΕ η οποία και οδήγησε στην υιοθέτηση αποκλειστικά του παραπεμπτικού βουλεύματος Ζαχαρή που ταυτιζόταν με την απόφαση της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλης με ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.. 

Η κα Τουλουπάκη έχει ήδη προσφύγει στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. ενώ πρόσφατα προσκαλέστηκε και μίλησε στην ειδική επιτροπή (LIBE) για τη διαφθορά του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

Ο συνήγορός της κ. Χειρδάρης δήλωσε αμέσως μετά ότι «Η εντολέας μου κ. Τουλουπάκη μετά από 14ωρη  κατάθεση στην Ανακρίτρια  αποσύνθεσε πλήρως τις κατηγορίες σε βάρος της. Υπερασπίστηκε το θεσμικό της ρόλο, το κράτος δικαίου και τη δικαστική ανεξαρτησία. Υπερασπίστηκε  τη θεσμική υποχρέωση των εισαγγελέων να ερευνούν κρίσιμες καταγγελίες και να ελέγχουν κάθε φερόμενη ως αξιόποινη πράξη. Υπερασπίστηκε και το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη ισότητα στην οποία στηρίζεται η αρχή ότι ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο και την νομιμότητα όποιος και να είναι και όποια ιδιότητα η αξίωμα και να έχει. Κατηγορείται η κ. Τουλουπάκη  γιατί εφάρμοσε τους νόμους και εκτέλεσε το καθήκον της! Είναι τραγικό σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου η τήρηση της νομιμότητας και των καθηκόντων να οδηγεί στην θέση του κατηγορουμένου!».

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)