Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Και φλερτ Βαρουφάκη με Λαϊκή Ενότητα - Ανυπόταχτη Αριστερά; Λαφαζάνης και Ζωή πάνε ξεχωριστά στις κάλπες

Και φλερτ Βαρουφάκη με Λαϊκή Ενότητα - Ανυπόταχτη Αριστερά; Λαφαζάνης και Ζωή πάνε ξεχωριστά στις κάλπες
 
 
 
Θα υπάρξει εκλογική συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τη Λαϊκή Ενότητα των Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη; - «Όχι» από το ΚΚΕ.

 

Γράφει ο

Έχει ενδιαφέρον και παρασκήνιο η παρουσία και ο χαιρετισμός του Συντονιστή του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα στο Συνέδριο της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπόταχτης Αριστεράς το Σαββατοκύριακο.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως στελέχη και από τις δυο πλευρές κινούνται προς την κατεύθυνση της εκλογικής συνεργασίας των δυο χώρων, με στόχο τη βέβαιη κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, με τους γνωρίζοντες να επιμένουν πως καθοριστικό ρόλο για την τελική εξέλιξη θα παίξουν οι προσεχείς δημοσκοπήσεις-αλλιώς εκτιμάται ότι θα είναι η απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη αν μπαίνει άνετα στη Βουλή, αλλιώς αν διακυβεύεται η κοινοβουλευτική παρουσία του ΜέΡΑ25.

Ακόμα πάντως και αν συμφωνήσουν ΜέΡΑ25 και Λαϊκή Ενότητα-Ανυπόταχτη Αριστερά στην κοινή κάθοδο, δεν θα είναι όλοι μαζί όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το Δημοψήφισμα του 2015. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στοχεύει να κατέβει στις εκλογές με το (ρωσόφιλο) Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ), η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει με την Πλεύση Ελευθερίας, ενώ σε επίπεδο μεσαίων στελεχών πολλά αδρανοποιήθηκαν ή επέστρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει εδώ και πολύ καιρό έχει κόψει κάθε δεσμό με τη Λαϊκή Ενότητα του Δημήτρη Στρατούλη, με τον οποίο παλαιότερα εμφανιζόταν περίπου ως δίδυμο.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, πάντως, μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Μαριάνα Τσίχλης εκλέχτηκαν την Κυριακή Γραμματείς της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπόταχτης Αριστεράς, όπως μετονομάστηκε λόγω της διεύρυνσής της η έως τώρα ΛΑΕ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο Πολιτικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε, συμμετέχουν καιοι Νίκος Χουντής, Κώστας Λαπαβίτσας, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Κουζής, Γιάννης Ζερδελής.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία που αναδείχτηκε, εκτός από τους δυο Γραμματείς της ΛΑΕ, αποτελείται από τους, Στάθη Λεουτσάκο, πρώην βουλευτή, Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Κώστα Ήσυχο, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Νίκο Σακούτη εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δέσποινα Σπανού, νομικό πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο, Στρατή Γεωργούλα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου,ως ανέναχτος, Βαγγέλη Καλιντεράκη, γιατρό, Θωμά Κώτσια, πρ. Βουλευτή, ως ανένταχτος, Μάνια Μπαρσέφσκι, νομικός, ως ανένταχτη, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

ΥΓ: Η πρόταση για κοινή κάθοδο της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπόταχτης Αριστεράς, πέραν του ΜέΡΑ25, αφορούσε και το ΚΚΕ. Ο Περισσός ούτε καν συζητάει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, άλλωστε δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπό του για χαιρετισμό. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)