Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ένα «χρονολόγιο» για την εγκληματική αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας

Στην παραδοχή του Σωτήρη Τσιόδρα για επικοινωνιακή αποτυχία της πανδημίας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό αέρα ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας πως ο καθηγητής «αναφερόταν στην πολυφωνία που υπήρξε κάποια στιγμή στον επιστημονικό χώρο».

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, επέλεξε πάντως να δώσει στη συνέχεια μια πιο ευκρινή εικόνα για την αποτυχία προχωρώντας σε μια σταχυολόγηση εν είδει χρονολογίου.

Ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ αναφέρεται στις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, σε σοβαρότατα λάθη και παλινωδίες που την εκθέτουν. Μίλησε για παραπλάνηση της αρμόδιας Επιτροπής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με πλαστά επιδημιολογικά δεδομένα και για τις επικίνδυνες κινήσεις της υπουργού Παιδείας κάνοντας λόγο για συνευθύνη σε ό,τι αφορά πολλούς θανάτους ηλικιωμένων παππούδων, γιαγιάδων, γονιών που κόλλησαν από μαθητές, οι οποίοι μολύνθηκαν σε υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες.

Ο καθηγητής κατήγγειλε την υγειονομική εργοδοτική ασυδοσία, τη «μετατροπή» χώρων εργασίας και ΜΜΕ σε εκκολαπτήρια του ιού, την ώρα που παρακολουθούσαμε «αστυνομοκρατικές προπαγανδιστικές γελοιότητες», και επέκρινε παράλληλα τους «ειδικούς», γιατί «εισηγήθηκαν ή ανέχθηκαν αυτές τις γελοιότητες» και γιατί αποφάσισαν διαφορετικά μοντέλα τα δύο καλοκαίρια της πανδημίας.

Αναλυτικά τι αναφέρει στη σειρά αναρτήσεών του ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ

  • Μάρτιος 2020: Επώνυμα και δημόσια 500 υγειονομικοί της χώρας δηλώναμε πως εξ αρχής αρμένιζαν στραβά, τότε που ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έλεγε "κι εμείς τον Τσιόδρα θα βάζαμε" το δε ΚΚΕ επίσης δεν τολμούσε να αρθρώσει μια λεξούλα κριτικής για τα Ιερά Τοτέμ, τους "κρατικούς ειδικούς" καθηγητάς
  • Απρίλιος 2020: η αξιότιμη αφυπηρετήσασα καθηγήτρια, στέλεχος μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου και μέλος της "κρατικής επιτροπής ειδικών" κυρία Γιαμαρέλλου δηλώνει δημοσίως το αμίμητο "ο κορονοϊός δεν κολλάει με την μετάληψη" δηλαδή δεν κολλάει όταν 20, 30, 40 άτομα γλείφουν διαδοχικά το ίδιο κουταλάκι. Σιγή ιχθύος ' αυτήν την θρησκοληπτική αντιεπιστημονική δήλωση από την "επιτροπή ειδικών", το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ & το γαλάζιο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Μόνη της η ΟΕΝΓΕ σώζει την επιστημονική τιμή της ελληνικής ιατρικής
  • Καλοκαίρι 2020: είχαμε όχι ένα αλλά τέσσερα σοβαρότατα ατοπήματα
  • 1. Υιοθέτηση της αντιεπιστημονικής κυβερνητικής προπαγανδιστικής αρλούμπας πως τάχα από αρχές Μαΐου 2020 η κυβέρνηση "είχε νικήσει οριστικά την πανδημία". Το πλαστό αυτό αντιεπιστημονικό αφήγημα αναπαραγόταν από τους κκ αυλικούς καθηγητάς της ακόμα κι ως Οκτώβριο 2020 όταν τους ήρθε κατακέφαλα το 2ο κύμα με έκρηξη στα νοσοκομεία αρχικά της Θεσσαλονίκης.
  • 2. Εκ των υστέρων δικαιολόγηση ή ένοχη σιωπή για κάθε επικίνδυνη κυβερνητική απόφαση που λαμβανόταν με κριτήριο συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων, διεθνών τουριστικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιρειών
  • Α. "στα αεροπλάνα δεν κολλάει"
  • Β. "ούτε στα επιβατικά της ακτοπλοΐας κολλάει"
  • Γ. "θαυματουργός ο αλγόριθμος EVA, μας τον ζητάνε κι από το εξωτερικό" κλπ, κλπ
  • Υπενθυμίζω εδώ πως Αύγουστο 2020 υπήρξε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ (της Τασούλας Επτακοίλη) όχι σε κάποιο αναρχαριστερίστικο έντυπο αλλά στην "Καθημερινή". Κοντά στα άλλα, στο ρεπορτάζ αυτό μέλος της επιτροπής δηλώνει (ανώνυμα) πως ο ΕΟΔΥ είχε παραπλανήσει την επιτροπή με ΨΕΥΔΗ επιδημιολογικά στοιχεία για τον μήνα Ιούλιο 2020. Δηλαδή τουλάχιστον ένα μέλος της επιτροπής (αυτονόητα και πολλά άλλα) ήξερε ήδη από Αύγουστο 2020 πως η διοίκηση ΕΟΔΥ (δηλαδή η πολιτική ηγεσία) όχι απλά χρησιμοποιεί την επιτροπή ως σφουγγαρόπανο αλλά την παραπλανά κιόλας με πλαστά επιδημιολογικά δεδομένα για να στηριχτεί το πλαστό τουριστορμπανανικό αφήγημα της δήθεν "covid free ασφαλούς χώρας". Και όμως: από την επιτροπή ως επιτροπή σιγή ιχθύος και ένοχη σιωπή.
  • 3. Συνενοχή και στις επικίνδυνες ανοησίες Κεραμέως με τα σχολεία Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 
  • 2020. 
  • Α. "Μάλλον στις μύτες των παιδιών υπάρχει κάποιο ένζυμο που αποτρέπει την μετάδοση και την νόσηση" (Τσιόδρας)
  • Β. "Σε σχολική αίθουσα με 15 μαθητές κολλάει ενώ με 30 κολυμπάει" (Μαγιορκίνης)
  • Τα μέλη της "επιτροπής ειδικών" δημιούργησαν το υπόβαθρο για την δράση χυδαίων. Γονείς έκαναν κι αυτοί επιθέσεις χειροδικώντας ενάντια σε αγωνιζόμενους μαθητές.
  • Υπάρχει σοβαρότατη συνευθύνη για πολλούς θανάτους παππούδων, γιαγιάδων, γονιών που κόλλησαν από μαθητές εκείνο το χρονικό διάστημα, μαθητές που είχαν κολλήσει σε υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες - εκκολαπτήρια του ιού.
  • 4. Εκτός από την αποτυχία πρόβλεψης του σφοδρού 2ου κύματος, υπάρχει ένα ειδικό θέμα όσον αφορά την Θεσσαλονίκη και γενικά την Βόρεια Ελλάδα το τραγικό εξάμηνο Οκτώβριος 2020 - Μάρτιος 2021. Η κυβέρνηση εκτός των άλλων έκανε πάλι καραμέλα δικαιολογίας το σύνηθες "μα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020 δεν μας είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί, μας αιφνιδίασε το κακό". Πάλι σιγή ιχθύος και ένοχη σιωπή από την επιτροπή: αφέθηκε να εννοηθεί πως όντως δεν υπήρξε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση άρα υπήρξε ομολογία συνευθύνης για πολλούς αδικαιολόγητους θανάτους εκείνου του διαστήματος.
  • - Από αρχές Νοεμβρίου 2020 η κυβέρνηση πανικόβλητη μπροστά στην σφοδρότητα του 2ου κύματος επέβαλε το 2ο λοκντάουν. Αυτό το λοκντάουν υπήρξε γελοίο παράδειγμα υποβολιμιαίου και σκόπιμου αντιεπιστημονικού παραλογισμού: ενώ στο 1ο λοκντάουν της άνοιξης η τότε ΠΝΠ επέβαλε μέτρα και στους χώρους εργασίας με εξαίρεση μόνο τα βασικά αγαθά (τρόφιμα, ενέργεια κλπ), αντίθετα στην ΠΝΠ του 2ου λοκντάουν δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. 
  • Επικράτησε πλήρης υγειονομική εργοδοτική ασυδοσία ενώ η ίδια αφασία - ασυδοσία επικράτησε και στα ΜΜΜ Αττικής και Θεσσαλονίκης. Από την άλλη η (για τα μάτια) αυστηρότητα εξαντλήθηκε στις ... βόλτες, στις ... πλατείες και γενικά στον ελεύθερο χρόνο των εργαζόμενων. Δηλαδή ενώ ήταν εκκολαπτήρια του ιού οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ που χρησιμοποιούσε ο κόσμος για να πάει και να έρθει στην εργασία του, είχαμε τις απίστευτες αυταρχικές αστυνομοκρατικές χαζομάρες με πρόστιμα - ξύλο - συλλήψεις ενάντια σε ανθρώπους που έβγαιναν να πάρουν λίγο αέρα σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή ακόμα και να πάνε για...  ψαροτούφεκο (!) χειμώνα καιρό μόνοι τους σε μια έρημη παραλία γιατί κάποιος είχε εκτιμήσει μάλλον πως π.χ. στο εργοτάξιο της Σίνδου και στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ δεν κολλάει ενώ αντίθετα κολλάει στις ερημιές και στην θάλασσα από τον άνεμο, το θαλασσινό νερό και τα ψάρια
  • Ενδεικτικό είναι πως τέλος 2020 μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η κ. Παπαευαγγέλου είχε ομολογήσει δημοσίως και τηλεοπτικά πως το 2ο λοκντάουν είχε αποδειχθεί αναποτελεσματικό γιατί (οποία έκπληξη) "η μετάδοση γίνεται από τον χώρο εργασίας προς το σπίτι ΔΙΑ των ΜΜΜ", κάτι δηλαδή που η "επιτροπή ειδικών" είχε αποτύχει να προβλέψει έγκαιρα, τόσο αυτονόητο που μπορούσε να προβλεφθεί από οποιονδήποτε πτυχιούχο Ιατρικής ο οποίος δεν την είχε κάνει κοπάνα από την Προπαιδευτική Παθολογία στο Δ' Έτος των προπτυχιακών σπουδών επειδή είχε εκδρομή  
  • Απρίλιος 2021 : εν όψη της νέας τουριστικής σεζόν (του 2021) η κυβέρνηση ξεχνά τον "αλγόριθμο EVA 2020" (αυτόν που δήθεν ... μας τον ζητούσαν στο εξωτερικό) και εξαγγέλλει το νέο σχέδιο διά του υποεπιτελάρχη του επιτελικού κράτους κ. Σκέρτσου: την λεγόμενη "αυτορύθμιση Σκέρτσου" με τα σελφ τεστ. Το ότι το 2021 είχε ήδη ξεχαστεί από την ίδια την κυβέρνηση το πρότζεκτ επιδημιολογικής επιτήρησης που είχε εφαρμοστεί την αμέσως προηγούμενη τουριστική περίοδο 2020 ("αλγόριθμος EVA") αλλά και ότι το νέο πρότζεκτ επιδημιολογικής επιτήρησης για την τουριστική περίοδο 2021 ("αυτορύθμιση Σκέρτσου διά των σελφ τεστ") το ξέχασε λίγο μετά ακόμα κι ο ίδιος ο Σκέρτσος που το είχε εξαγγείλει, είναι ενδεικτικό για την πλήρη έλλειψη επιστημονικής σοβαρότητας των "ειδικών" που εισηγήθηκαν ή ανέχθηκαν αυτές τις γελοιότητες.
  • Τέλος του πρώτου μέρους για να μην κουράσουμε. Θα υπάρξει δεύτερο και τρίτο μέρος για τις σοβαρότατες συνευθύνες των "ειδικών κρατικών επιτρόπων" καθηγητών σχετικά με τον εμβολιασμό και σχετικά με την κατάσταση στο σύστημα περίθαλψης.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)