Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ανακοινώθηκε ο νέος κατώτατος μισθός 2023 - Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου

Ανακοινώθηκε ο νέος κατώτατος μισθός 2023 - Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου
 
 
 
Ανακοινώθηκε ο νέος κατώτατος μισθός που θα ισχύει από την 1η Απριλίου 2023.
Τις επίσημες ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό έκανε το πρωί της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από τη συνάντησή του με τον υπ. Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 780 ευρώ μικτά.

Πρόκειται για μία αύξηση 9,4%, και όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ειναι η 3η διαδοχική αύξηση, καθώς το 2019 ο κατώτατος ανερχόταν στα 650 ευρώ.

Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς οι αμοιβές παραμένουν χαμηλές, ωστόσο «το τελικό ποσό που συμφωνήθηκε είναι στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας και εντός των δημοσιονομικών ορίων».

«Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται και τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία και νέα αύξηση του βασικού μισθού. Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)