Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 46 οι νεκροί - Δύσκολη η ταυτοποίηση των θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη 


Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός για το δυστύχημα στα Τέμπη, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 55-57 νεκρούς. Από το μεσημέρι αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση θυμάτων.

Συνεχίζονται και θα συνεχιστούν οι αδιάκοπες προσπάθειες των πυροσβεστών να εντοπίσουν και να ανασύρουν σορούς των θυμάτων αυτής της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε την χώρα, λίγο πριν τα Τέμπη της Λάρισας.

Πλέον, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 46 καθώς έχουν εντοπιστεί επτά νέες σοροί ανθρώπων στις κατεστραμμένες και καμένες λαμαρίνες του δεύτερου βαγονιού-καφετέρια.

Γίνονται εκτιμήσεις για έναν τραγικό απολογισμό που μπορεί να φτάσει τους 55-57 νεκρούς, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση θυμάτων. Από τους 72 τραυματίες και νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

/
/ MOTIONTEAM

Μη αναγνωρίσιμες οι περισσότερες σοροί

Κάτω από την μία μηχανή εκτιμάται ότι βρέθηκε χθες η σορός ενός μηχανοδηγού, ενώ άγνωστο τι έχει συμβεί με τους υπόλοιπους καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από την φωτιά ξεπέρασαν τους 1.300 βαθμούς κελσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε αυτό το βαγόνι, αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες στα βαγόνια της δεύτερης θέσης καθώς παραμένουν αγνοούμενοι επιβάτες.

Δυστυχώς πολλές από τις σορούς που έχουν εντοπιστεί στα συντρίμμια του τραγικού δυστυχήματος είναι μη αναγνωρίσιμες.

Στο Νοσοκομείο της Λάρισας παραμένουν συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων για το αβάσταχτο ρόλο της αναγνώρισης, παρουσία ψυχολόγων για την υποστήριξή τους, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις θυμάτων που ο μόνος τρόπος να υπάρξει ταυτοποίηση θα είναι μέσω της λήψης DNA και ακολουθείται το ίδιο πρωτόκολλο με την τραγωδία στο Μάτι.

/
/ MOTIONTEAM

Έχει συσταθεί εκ νέου η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων με την συνδρομή ιατροδικαστών και στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Ανθρωποκτονιών από όλη την χώρα, που έχουν σπεύσει στην Λάρισα για να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της τέλεσης των νεκροτομών και της διαδικασίας λήψης γενετικών υλικών για ταυτοποίηση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις πλήρως απανθρακωμένων σορών ή και μη άρτιων σορών, παρά μόνο ανθρωπίνων μελών… Η πλειονότητα των θυμάτων δυστυχώς ήταν νέοι άνθρωποι και φοιτητές.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες τραυματιών και θυμάτων προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.

/
/ MOTIONTEAM

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Σταθμάρχης

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 59χρονος Σταθμάρχης Λάρισας και θα παραπεμφθεί στον Ανακριτή. Ο ίδιος μετά από αρκετές υπεκφυγές στο τέλος παραδέχτηκε εμμέσως την ευθύνη του, την οποία όμως απέδωσε στην «κακιά ώρα» και στον φόρτο εργασίας που είχε την κρίσιμη στιγμή από ένα άλλο τρένο που στάθμευε στην Λάρισα.

Είχε προηγηθεί η ανεπιτυχής προσπάθειά του να αποδώσει το δυστύχημα σε αστοχία του συστήματος που κατά τους αρχικούς του ισχυρισμούς δεν λειτούργησε όταν πάτησε το «κλειδί» για την αλλαγή τροχιάς, ωστόσο οι αστυνομικοί της Τροχαίας μετέβησαν με πραγματογνώμονα και έβαλαν άλλον υπάλληλο να κάνει επανειλημμένως την ίδια διαδικασία, διαπιστώνοντας την άριστη λειτουργία του συστήματος, διαδικασία την οποία βιντεοσκόπησαν.

Όταν παρουσίασαν τις αποδείξεις στον κατηγορούμενο, ζήτησε δικηγόρο για να συνεχιστεί η διαδικασία και κατά την απολογητική του κατάθεση προχώρησε στην έμμεση παραδοχή του.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)