Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη-Ν.Δ.: Η αθλιότητα δεν έχει όριο, δεν είμαστε το ίδιο

 

 
 
Η Κουμουνδούρου δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις και καταγγέλλει «αισχρή κομματική εκμετάλλευση» της σοβαρής καταγγελίας κατά του Αλέξη Γεωργούλη.

Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας, κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και, φυσικά, φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ με αφορμή τη σοβαρή καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, να φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ευθύνες περί συγκάλυψης ήταν εμφανής από την πρώτη ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση.

Εκείνο που αναμενόταν ήταν η στάση που θα τηρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός έδειξε, χθες, τις διαθέσεις του από την Κέρκυρα, όπου ενστερνίστηκε όλη τη σπέκουλα που κυκλοφορεί και έβαλε στην κεντρική γραμμή την πολιτικοποίηση και εργαλειοποίηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Οι προκλήσεις του Κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, δεν έμειναν αναπάντητες με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση κατηγορώντας του Μαξίμου και τη Ν.Δ. για «αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της» και καταγγέλλοντας την κυβερνητική παράταξη για αθλιότητα δίχως όριο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει τις άμεσες ενέργειες που πραγματοποίησε στο θέμα Γεωργούλη και σημειώνει με νόημα « ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ. Δεν είμαστε το ίδιο.Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες».

Αναλυτικά

Η αθλιότητα της ΝΔ δεν έχει όριο. 

Ως εδώ όμως, με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Πρώτα ο κος Γεωργιάδης, αργότερα τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, χθες ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση, που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη.

Αλήθεια όμως τι ακριβώς ισχυρίζονται;

Ότι γνωρίζαμε την καταγγελία, όταν η ίδια η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι ουδείς γνώριζε, ούτε η ίδια η οικογένειά της;

Και ποιο είναι το μπούμεραγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο με θράσος μίλησε χθες ο κος Μητσοτάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε «ναι μεν αλλά» είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε.

Αυτά τα έκανε η ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ.

Δεν είμαστε το ίδιο.

Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες.

Από όπου και αν προέρχονται.

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά.

Για όλες τις υποθέσεις.

Δικαιοσύνη για όλους.

Δικαιοσύνη παντού.

Αν τολμούν, ας το πουν και αυτοί.

Χθες στο πλαίσιο ομιλίας του στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: Ας ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή και το «μπούμερανγκ» της τελευταίας υπόθεσης του Ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές. Αλλά ας αναλογιστούν, όμως, οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Κυρίως, ας απαντήσουν σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κ. Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο;

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)