Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τον χρόνο πριν αλλάξουν οι άνεμοι - Πού επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Φωτιά στον Έβρο


Τιτάνιες προσπάθειες στην Δαδιά για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο το συντομότερο δυνατόν πριν αλλάξουν οι άνεμοι σε νότιοι.

Τεράστιες ζώνες έχουν δημιουργηθεί πάνω από τον Κοτρωνιά στον Έβρο σε μία προσπάθεια οι άντρες της Πυροσβεστικής να περιορίσουν την φωτιά πριν αλλάξουν οι άνεμοι αργότερα σήμερα σε Νότιοι.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Στάνες και Μουκαντές που υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο, ενώ στις άλλες εστίες της περιοχής καλύτερη εικόνα δείχνουν τα μέτωπα σε Λεπτοκαρυά και Κασσιτερά.

Τη νύχτα οι δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ) της Πυροσβεστικής δημιούργησαν ζώνη αντιπυρός μήκους 3 χλμ. και τα μεσάνυχτα προχώρησαν και σε κατάκαυση μεγάλων εκτάσεων ώστε να δημιουργήσουν ένα τεχνητό φράγμα στη φωτιά, τουλάχιστον στην μεγαλύτερη δυνατή απόστασή του.

Συνολικά επιχειρούν στην περιοχή 474 άντρες της Πυροσβεστικής με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα και αναμένεται η ενίσχυση της διεθνούς δύναμης με την προσθήκη Γάλλων και Ισπανών πυροσβεστών.

Ροδόπη: Απαγορεύεται και σήμερα η διέλευση σε δάση, πάρκα, άλση και δασικές εκτάσεις

Ενεργοποιείται και σήμερα Τρίτη η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης για την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε δάση, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση, λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς.

Αναλυτικά, η απόφαση περιλαμβάνει τις παρακάτω περιοχές:

1. Δάσος περιοχής Νυμφαίας Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής.

2. Δασύλλιο Μέσης, στην παραλιακή ζώνη Μέσης του Δήμου Κομοτηνής.

3. Χώρος Αναψυχής «Προφήτη Ηλία», περιοχής δυτικά του οικισμού του Δήμου Ιάσμου.

4. Περιαστικό Άλσος Σαπών, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

5. Δασύλλιο περιοχής Τουριστικού Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

6. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Αμπελάκια Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών.

7. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

8. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Καψάλα Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. 9. Δάσος παραλιακής ζώνης Κρυονερίου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αποκατάσταση των δασών Έβρου και Πάρνηθας

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας θα προεδρεύσει σήμερα στις 11:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (29/08)

Για σήμερα Τρίτη (29/08) παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)