Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Αναβλήθηκε ξανά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας

Αναβλήθηκε και πάλι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας η οποία ήταν εξ αναβολής και με τηλεδιάσκεψη  και κατά την οποία είχε προγραμματισθεί να συζητηθούν τα 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης, επειδή δεν υπήρχε απαρτία. (13 παρόντες).

Στο θέμα αναφέρεται τοπικό μέσο που επισημαίνει      μεταξύ άλλων τα εξής:

Προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου και του θεσμού που εκπροσωπεί, αλλά και προσβολή στο θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου, αποτελεί η περίπτωση αυτή, αλλά και η ευθύνη που αναλογεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μεγάλη, τη στιγμή που δεν εφάρμοσε την κείμενη Νομοθεσία, εν τη γεννέσει τέτοιων περιπτώσεων, η οποία να σημειώσουμε ότι είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική, όπως ορίζει ρητά και κατηγορηματικά το άρθρο 68 του Ν.3852/2010 όπως τροπ. και ισχύει αλλά και του κανονισμού λειτουργίας ∆ημοτικού Συμβουλίου, που μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Για σοβαρή παράβαση καθήκοντος του κ. Βέσκου, κάνει λόγο τοπικό site

 

1.''-Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του ∆ημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος''.

 

2. ''Ο Πρόεδρος του ∆ημοτικού Συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων καθώς και σε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους κατά τα ανωτέρω. Παράλειψη της υποχρέωσης αυτής από τον Πρόεδρο αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος''.

Δυστυχώς και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν παραβιάσει, την Νομοθεσία και τον παραπάνω κανονισμό, χωρίς δυστυχώς να υποστούν τις συνέπειες και αυτό με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος με την ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των αρμόδιων οργάνων, ως όφειλε, έχει υποπέσει και αυτός σε πειθαρχικό παράπτωμα όπως ο Νόμος ορίζει.

( Στις περιπέτειες που μπορεί να μπεί 

κ. Βέσκος , είχαμε αναφερθεί 

εμείς παλαιότερα)

Έτσι λοιπόν μετά την ανάγνωση των ονομάτων , πριν λίγο από τον Πρόεδρο, βρέθηκε να είναι παρόντες 13 σύμβουλοι, και ειδικότερα οι:

Από την παράταξη του Δημάρχου

ΒΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 ΣΕΛΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Χ''ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΟΝΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

 

ΑΠΟΝΤΕΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΛΙΟΥΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Δ. ΜΠΙΝΟΥ

Δ. ΜΠΙΝΟΣ

ΝΙΒΟΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ


ΜΠΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ Σ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

ΑΠΟΝΤΕΣ

ΣΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΥΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ

ΚΑΙΤΗ ΠΑΛΙΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΑΡΗ


 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ν ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

    Παρούτογλου Νικόλαος

    Θεοδωρίδης Αναστάσιος

    Μήντσης Νικόλαος

    Λαζάρου - Παπαδοπούλου Σταυρούλα

    Τσάνταλης Παρασκευάς

    Λεμονίδης Γεώργιος

 

 

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο Βέσκος δεν έκανε την δουλειά του καλά και μπορεί να την φάει στο κεφάλι αυτός ακόμα και στην επόμενη θητεία; Ε ρε κλάμα οι δικοί του. Τζάμπα θα πάει η ψήφος τους. Χα, χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)