Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Κόντρα Κουτσούμπα - Σκέρτσου στη Βουλή: «Αυτό είναι τυχοδιωκτισμός» - «Λυπάμαι για τη στάση του ΚΚΕ»

 Eurokinissi

 

 Κόντρα είχαν πριν από λίγο στην Ολομέλεια ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να επιχειρεί να αναχαιτίσει τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του, λόγω της απόφασής του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κουτσούμπας απαντώντας στα τα περί ομοφοβίας από πλευρά ΚΚΕ λόγω της στάσης του κόμματος, «προέρχονται από βαθιά συστημικές και εχθρικές προς το ΚΚΕ δυνάμεις, και με αριστερό προσωπείο, οι οποίες κάνουν διαστρέβλωση των θέσεών μας», με αποτέλεσμα, όπως είπε, μεγάλο 
μέρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να μη γνωρίζει τις πρωτοβουλίες του Περισσού.

Κατηγόρησε τα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο, καταλογίζοντάς τους υποκρισία λέγοντας πως «μίλησε το ΠΑΣΟΚ για pinkwashing του πρωθυπουργού. Συνένοχοι είστε όλοι σας σε αυτό. Λιβανίζετε εδώ και μήνες αυτό το νομοσχέδιο και τον πρωθυπουργό που το φέρνει και του φτιάχνετε το προφίλ του υπερασπιστή των δικαιωμάτων».

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο Άκης Σκέρτσος, λέγοντας πως «λυπάμαι που στέκεται απέναντι το ΚΚΕ. Επί 42 λεπτά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα o κύριος Κουτσούμπας. Το κόμμα σας μάχεται για μια πάλη ιδεών και αποφάσισε να μείνει εκτός της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης».

Μάλιστα χαρακτήρισε τη στάση του Περισσού «μονολιθική και απολιθωμένη», σχολιάζοντας πως ουδέποτε καταδίκασε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ομόφυλων στην Κούβα. «Να τον χαίρεστε αυτό τον προοδευτισμό, αυτό είναι οπορτουνισμός και τυχοδιωκτισμός. Πρέπει να καταψηφιστεί το 
νομοσχέδιο», απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ανακοίνωσε πως το κόμμα του καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και κατήγγειλε πως με το νομοσχέδιο εμπορευματοποιείται η τεκνοποίηση, ενώ υποστήριξε πως «όσο και αν χτυπιέται ο Μητσοτάκης ότι δεν θα πάμε σε ΓΟΝΕΑ 1 και ΓΟΝΕΑ 2, αυτό θα γίνεται αυτόματα». 

Πηγή:dnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισεν όπως την Κυριακήν 18 του τρέχοντος μηνός, αναγνωσθεί εις τους Ιερούς Ναούς άπασαν της χώρας η απόφασις της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
    Συντροφοι, όλοι εις τας εκκλησίας να ακούσωμεν τη θέληση του Κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)