Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Γιαννιτσά: Kάθειρξη 15 Χ χρόνια στην 30χρονη που πέταξε το 11 μηνών παιδί της στον Αλιάκμονα

  


Με ποινή κάθειρξης 15 ετών
καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Κακουργιοδικείο Γιαννιτσών η 30χρονη μητέρα από τον Σταυρό Ημαθίας, η οποία την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2023 πέταξε το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της στον Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη με μειωμένο καταλογισμό την κατηγορουμένη, ενώ η ίδια στην απολογία της δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την απόφασή της, ενώ σε άλλο σημείο αμφισβήτησε τον θάνατο του παιδιού.
Η 30χρονη, αφού άσκησε έφεση κατά της απόφασης, έφυγε από το δικαστήριο Γιαννιτσών για να επιστρέψει στις φυλακές.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η γυναίκα, η οποία έμενε με τους δικούς της, πήρε το κοριτσάκι το μεσημέρι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2023 και έφυγε από το σπίτι αναφέροντας ότι πάει σε ρεβεγιόν.
Την επομένη επέστρεψε στο πατρικό της μόνη. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, αφού η 29χρονη τότε μητέρα πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από εκεί κάλεσε ταξί που τη μετέφερε στο κέντρο της Βέροιας. Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο αλλάζοντας χρόνο και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στο πατρικό της.
Η μητέρα και ο παππούς της ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την αστυνομία μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στη μητέρα για το πού βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις. 
Στη 1:30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ λύγισαν όταν αντίκρισαν το βρέφος να επιπλέει στην όχθη της τεχνητής λίμνης.
Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό.



1 σχόλιο:

(3)